Tony Servi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tony Servi
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 23 januari 1959Bewerken op Wikidata
Geboorteplaats LeuvenBewerken op Wikidata
Land Vlag van België België
Werk
Beroep zanger
Instrument(en) stem
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tony Servi, artiestennaam van Antoine Serverius, (Leuven, 23 januari 1959) is een Vlaams zanger.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

In 1982 kreeg hij een platencontract bij Rainbow, en werd zijn eerste single Free like a bird gelanceerd die een gouden plaat opleverde, en leidde tot de opname van een gelijknamige lp.

In 1983 mocht hij in het team van Brabant aantreden in de Baccarabeker, onder coach Will Tura. Het team eindigde tweede, Tony Servi won individueel de Personality-prijs. Een tweede lp, Portrait en enkele singles Chez Rico, O lovely lady, Never Forever en Since you left me volgden.

In 1984 trad hij aan in de Knokke-Cup en haalde hij als teamlid de derde plaats.

De samenwerking met Rainbow werd verbroken en in 1986 volgde een platencontract bij Telstar. De singles Vrij, Als vriendschap liefde wordt, Waarom, Alleen en Vrouw haalden de hitlijsten. En tussen 1986 en 1990 volgden de lp's Welkom, Blijgezind, Vriendschap en Vrij en in 1990 de cd Een uurtje met Tony Servi.

In 1992 volgde de single Liefde voor altijd en optredens in Tien om te zien op VTM. De hit werd gevolgd door Hemel help mij, een single die werd gevolgd door een gelijknamige lp. Uit die lp volgde ook nog de single Smoorverliefd, een cover van het nummer Fall in love van Tom Jones.

In een productie van Serge Quisquater volgde de cd Diep gelukkig, uitgebracht bij platenmaatschappij Arcade.

In 1997 kwam Tony opnieuw onder contract bij Rainbow. Bij deze laatste werden onder andere de cd’s Free as the wind, Heel anders nu en (uit 2003) Unforgettable love songs opgenomen.

In 2006 volgde nog een cover van Ben Cramers De oude muzikant.