Toscaanse Bruiloft

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Toscaanse bruiloft
Tagline Trouwen doe je maar twee keer!
Regie Johan Nijenhuis
Producent Klaas de Jong
Johan Nijenhuis
Bernard Tulp
Productie-
maatschappij
Johan Nijenhuis & Co
Farmhouse TV & Film
Scenario Tijs van Marle
Annelou Verboon
Maarten Lebens
Hoofdrollen Jan Kooijman
Muziek Ronald Schilperoort
André Rieu
Montage Bas Icke
Cinematografie Maarten van Keller
Distributie A-Film
Première Vlag van België 29 januari 2014
Vlag van Nederland 30 januari 2014
Genre Romantische komedie
Speelduur 106 minuten
Taal Nederlands
Land Vlag van Nederland Nederland
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Toscaanse bruiloft (werktitel De Italiaanse Bruiloft) is een Nederlandse speelfilm uit 2014. De film is thematisch een vervolg op Verliefd op Ibiza. Hoewel de film geen direct vervolg is, zijn de personage losjes gebaseerd op elkaar. Daar waar de personages de liefde verklaarden op Ibiza, gaan de personages van Toscaanse bruiloft het huwelijk met elkaar aan. Daarnaast is de film geschreven en geproduceerd door hetzelfde team als Verliefd op Ibiza.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Sanne runt met haar ouders een luxe bed and breakfast op een landgoed omringd door hoge cipressen in Toscane. Na haar eigen misgelopen huwelijk, kan ze geen tweede leuke man vinden. Ook echtscheidingsadvocaat Jeroen is niet de man van haar dromen. Jeroen is naar Toscane gekomen om het huwelijk van zijn beste vriend Bob, plastisch chirurg, met hockeyster Lisa te organiseren. Jeroen gelooft niet in het huwelijk en heeft zich daarom ook gespecialiseerd als echtscheidingsadvocaat, omdat volgens hem daar grote winst als advocaat te halen is. Sanne ontdekt echter dat achter Jeroens houding een lieve man schuilt. Sanne en Jeroen worden tijdens de organisatie van de bruiloft verliefd op elkaar, tot Sanne ontdekt dat hij het kortgeleden met Lisa naar bed is gedaan, een ontdekking die het aanstaande huwelijk van Bob en Lisa bijna uiteen doet barsten. Sanne breekt uiteindelijk met Jeroen.

Als Sannes vader Tom onverwacht een hartaanval krijgt verbindt Sanne haar vader en stiefmoeder in de echt. Als Tom overlijdt vindt Sanne steun bij de Italiaanse Camillio. Camillio doet Sannes verdriet over Jeroen en haar vader vergeten en Sanne denkt dat Camillio de ware voor haar is. Camillio en Sanne besluiten te gaan trouwen, totdat Jeroen weer onverwacht op de stoep staat met het nieuws dat hij gaat trouwen met Dominique, Lisa's zus. Op het huwelijksfeest van Jeroen en Dominique blijkt dat Bob en Lisa hun eerste kind verwachten, Lisa's ouders elkaar hebben hervonden en de vlam tussen Sanne en Jeroen zeker nog niet gedoofd is.

Rolverdeling[bewerken]

Productie[bewerken]

Ontwikkeling[bewerken]

Tijdens het schrijven van Verliefd op Ibiza kwamen de schrijvers al met een vervolg op de film. Hoewel het scenario steeds niet vernieuwend genoeg was, besloot het team de film om er geen direct vervolg van te maken. De personages werden herschreven en werden allemaal vervangen door nieuwe karakters. Daarna werd ook het verhaal meerdere malen drastisch aangepast. De film is een ensemblefilm, maar de hoofdrol zal worden gedragen door het personage van Sanne. Sanne was aanvankelijk niet geschreven als de leadrol, maar zal net als de overige personages een hoofdrol hebben en niet meer schermtijd krijgen dan ze uiteindelijk krijgt.

Acteurs[bewerken]

Al tijdens het draaien van Verliefd op Ibiza was Nijenhuis in zijn hoofd bezig met de audities voor de film. Doordat eigenlijk veel personages van Verliefd op Ibiza ook in de Toscaanse bruiloft zullen terugkeren, had hij ook al enkele opties voor rollen. Zo waren Jan Kooijman, Marly van der Velden, David Lucieer en Simone Kleinsma al grote kanshebbers voor een rol. Het was Kooijman die op 25 april 2013 werd gepresenteerd als hoofdrolspeler van de film.[1] De overige acteurs werden op 21 mei 2013 bekendgemaakt.

Opnamen[bewerken]

De opnamen vonden plaats van 1 juni 2013 tot begin augustus.

Producent[bewerken]

De film is gemaakt voor rekening en risico van de maten van de maatschap Toscaanse Apestreken Filmfonds (met samen 150 participaties met een ingelegd kapitaal van € 10.000 per stuk) en haar managing partner 2Houses BV.[2]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties