Touring

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Renault 4 van Touring Wegenhulp.jpg

Touring is een Belgische pechhulpverleningsdienst, eveneens actief als belangenvereniging van automobilisten en verzekeraar.

Touring is een ledenvereniging en telt 500.000 leden. Deze leden betalen een jaarlijkse contributie, en kunnen hiermee beroep doen op pechverhelping.

De vereniging werd in 1895 opgericht als de Touring Club de Belgique, met het oog op de bevordering van het fietstoerisme. Met het opkomend autoverkeer herprofileerde de vereniging zich tot belangenverdediging van alle weggebruikers. In 1948 werd Touring Wegenhulp, een pechdienst, opgericht die permanent gecontacteerd kon worden bij autopech.

Later volgden reisverzekeringen, annuleringsverzekeringen voor reizenden, Touring mobile check, een autodiagnosecentrum voor kandidaat kopers en verkopers van tweedehands wagens, Touring medicare voor medische assistentie, Touring mobilis voor verkeersinformatie en zo meer.

Wegenwachter nr. 5, Stany Vanderhaeghen uit Gent (Gentbrugge), de oudste van de mannen van het eerste uur, die zich verplaatsten met gele motoren met zijspan, overleed op 92-jarige leeftijd op 14 september 2013. Hij kon levendig vertellen uit de beginperiode van Touring en zijn interventies, sterke verhalen, waarvan er nog documenten bestaan met bedankingen, getuigenissen et cetera. Le Soir Illustré bracht er een artikel over op 21 maart 1983.

Externe link[bewerken]