Transsion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Transsion
Logo
Rechtsvorm beursgenoteerd
Oprichting 2006
Oprichter(s) George Zhu
Land Vlag van China China
Hoofdkantoor Shenzhen
Producten Smartphones, accessoires, huishoudelijke apparatuur
Industrie consumentenelektronica
Website transsion.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Transsion Holdings (Chinees: 传音控股) is een Chinese producent van smartphones en huishoudelijke apparatuur. Het bedrijf werd opgericht in 2006 en het hoofdkantoor staat in Shenzhen.

Beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

Afrika[bewerken | brontekst bewerken]

Transsion vestigde zich in juni 2008 op een locatie in Nigeria, en had eind dat jaar in zeven andere Afrikaanse landen een dochterfirma opgericht. Een productiefaciliteit werd in 2011 in Ethiopië gestart.

Het bedrijf werd in 2017 de grootste fabrikant van smartphones op het Afrikaanse continent. Het streef daarmee Samsung voorbij.

Het succes op de Afrikaanse markt wordt toegeschreven aan dualsim-technologie, waarbij gebruikers meer dan één simkaart kunnen gebruiken, camera's die zich beter instellen op donkere huidskleuren, ondersteuning voor meerdere Afrikaanse talen, en een lange batterijduur, wat de toestellen geschikt maakt voor gebieden met schaarse stroomvoorziening.

Verkoop[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf verkoopt zijn producten onder meerdere handelsnamen, waaronder Tecno, Itel, Infinix en Oraimo. Buiten Afrika biedt Transsion ook consumentenelektronica aan in het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika, Bangladesh en India.

Producent[bewerken | brontekst bewerken]

Transsion bereikte in 2023 de top vijf van grootste producenten van smartphones ter wereld. Halverwege dat jaar zijn wereldwijd ongeveer 22,7 miljoen smartphones verkocht.[1]

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Transsion van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.