Trauma NL

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Trauma NL
Speelduur per afl. 30 minuten
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 14 mei 2007
Einde 24 augustus 2007
Seizoenen 1
Zender SBS6
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Trauma NL is een Nederlands televisieprogramma op SBS6. In dit televisieprogramma volgen ze de dagelijkse bezigheden op de trauma-afdelingen van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Ze volgen onder andere de verpleegsters en de artsen op de Centrale Spoedopvang, ambulancediensten en het Mobiel Medisch Team. Deze laatsten gaan altijd met een traumahelikopter naar het ongeval, ook dit wordt gevolgd.

Trauma NL is een medische documentaireserie over de spoedeisende opvang van het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Medisch Centrum Leeuwarden en het UMC St Radboud in Nijmegen.

Het programma vertelt de indringende verhalen van artsen en verpleegkundigen op de Centrale Spoedopvang, de ambulancediensten en het Mobiel Medisch Team, dat met de traumahelikopter uitrukt. Dit personeel heeft dagelijks te maken met zware mentale druk, levensbedreigende situaties en grenzeloze hectiek.

Toekomstige afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Op dit moment wordt Trauma NL niet meer uitgezonden maar zijn de opnamen bezig voor het nieuwe seizoen. Het UMC Groningen is ingeruild voor het UMC St. Radboud te Nijmegen. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe seizoen uitgezonden zal worden.