Trigun

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Trigun
トライガン
(Toraigan)
Doelgroep Shonen, Seinen
Genre Sciencefiction, Western
Manga
Mangaka Yasuhiro Nightow
Uitgever Vlag van Japan Tokuma Shoten
Andere uitgevers Vlag van Duitsland Carlsen
Vlag van Spanje Délcourt
Vlag van Brazilië Panini
Publicatie in Shōnen Captain
Originele publicatie februari 1995 –
Delen 3
Manga: Trigun Maximum
Mangaka Yasuhiro Nightow
Uitgever Vlag van Japan Shonen Gahosha
Andere uitgevers Vlag van Duitsland Carlsen
Vlag van Spanje Délcourt
Vlag van Verenigde Staten Dark Horse Comics
Publicatie in Young King Ours
Originele publicatie 1998 –
Delen 12
Tv-anime
Regie Satoshi Nishimura
Studio Madhouse studios
Netwerk Vlag van Japan TV Tokyo
Andere netwerken Vlag van Italië MTV Italia
Vlag van Hongarije A+
Vlag van Portugal SIC Radical
Vlag van Catalonië K3
Vlag van Verenigde Staten Vlag van Brazilië Cartoon Network
Vlag van Canada G4Tech TV
Vlag van Filipijnen GMA7
Originele uitzending 4 april 199830 september 1998
Afleveringen 26

Trigun is een sciencefiction-mangaserie met een Wild-Westthema. Trigun is gemaakt door Yasuhiro Nightow in 1995, en is later in een 26 afleveringen durende anime gevormd door Madhouse.

Het verhaal gaat over Vash the Stampede. Hij wordt ook wel "the Humanoid Typhoon" genoemd (oftewel "De Menselijke Wervelstorm"). Vash is iemand met een prijs van $$60,000,000,000 op zijn hoofd. Meryl Stryfe en Milly Thompson, twee medewerkers die voor de Bernadelli Insurance Society werken (een soort verzekeringsmaatschappij), hebben de klus gekregen om er voor te zorgen dat Vash zo min mogelijk schade veroorzaakt.

Net zoals Himura Kenshin uit de manga/anime Rurouni Kenshin lijkt het soms of Vash een dubbele persoonlijkheid heeft. Soms is hij een ongevaarlijke idioot en de andere keer een onverslaanbare held. Het enige dat zijn twee persoonlijkheden gemeen hebben is dat hij altijd een pacifist blijft.

Het verhaal[bewerken]

Vash is een lange, blonde man die meestal een rode jas draagt. Ook draagt hij altijd een grote revolver bij zich. Hij is een uitstekende scherpschutter, en schiet verschrikkelijk snel en raakt bijna altijd zijn doel.

Vash wordt ervan beschuldigd de stad "July" in zijn geheel te hebben vernietigd. De regering heeft daarom een gigantisch hoge prijs op zijn hoofd gezet: $60.000.000.000 (60 miljard dubbele dollars), dood of levend. De meeste schade waar Vash verantwoordelijk voor wordt gehouden, wordt eigenlijk veroorzaakt door premie-jagers die de beloning proberen te verzilveren. Vash kan de vernietiging van July niet goed meer herinneren, want hij wil alleen maar "Love and Peace" (liefde en vrede). Ook al is hij een van de beste scherpschutters die er is, hij gebruikt zijn wapens alleen als het nodig is. Meestal is dat dan om de levens van zijn vrienden of onschuldige mensen te beschermen.