Tripp Trapp

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tripp Trapp®
Tripp Trapp
Algemene gegevens
Type Stoel
Ontwerper Peter Opsvik
Jaar 1972
Land Noorwegen
Producent Stokke AS
Beschrijving
Materiaal Beukenhout
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

De Tripp Trapp® is een in hoogte verstelbare kinderstoel, ontworpen door de Noorse ontwerper Peter Opsvik voor Stokke AS in 1972. Opsvik zocht een oplossing voor het feit dat zijn zoon Tor uit zijn eerste kinderstoel was gegroeid. Hij kon geen geschikte opvolg-stoel voor zijn zoon vinden, dus besloot hij er zelf een te ontwikkelen. De Tripp Trapp® bracht een revolutie teweeg op gebied van kinderstoelen. Voor het eerst schoven ook de allerkleinsten op dezelfde hoogte aan tafel aan als de rest van het gezin.

De stoel bestaat uit twee opstaande delen, die de vorm hebben van een omgekeerde 7, en met elkaar verbonden worden door twee dwarsstangen, een dwarsbalkje en twee gebogen plankjes die tevens als rugleuning dienst doen. Tussen de twee opstaande delen kan, in meerdere daarvoor aanwezige gleufjes, een tweetal planken worden geklemd, één als zitting en één als voetensteun. De stoel groeit mee met het kind, doordat beide planken verplaatst kunnen worden. Voor heel kleine kinderen zijn accessoires verkrijgbaar als een veiligheidsbeugel en kussentjes.

De Tripp Trapp® is een van de meest herkenbare designs uit Scandinavië. Sinds hij in 1972 is ontworpen door de bekende Noorse ontwerper Peter Opsvik, hebben miljoenen kinderen hun kindertijd doorgebracht op Tripp Trapp®-stoelen. Eenmaal volwassen is de nostalgie naar de stoelen zo groot dat ouders ze doorgeven aan hun eigen kroost. En dankzij de robuustheid en kwaliteit gaan de stoelen generaties lang mee.

De stoel is al jaren een bestseller en wordt momenteel[(sinds) wanneer?] verkocht in meer dan 80 landen. In oktober 2016 ging de tien miljoenste Tripp Trapp over de toonbank.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Tripp Trapp bij Stokke