Tweedehands.nl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Tweedehands.nl
Type Zoekertjessite
Taal Nederlands en Frans
Opgericht 1997
Link http://www.tweedehands.nl/
Portaal  Portaalicoon   Media

Tweedehands.nl (in België opererend als 2dehands.be) is een vraag- en aanbodsite voor tweedehands en nieuwe artikelen, waarop advertenties gratis geplaatst mogen worden.

Werkwijze[bewerken]

Bezoekers kunnen zowel zaken te koop aanbieden als iets aanvragen. Een zoekertje plaatsen is gratis. Bezoekers kunnen bijbetalen om hun zoekertje "Topzoekertje" te maken of om het na verloop van tijd terug bovenaan de zoekresultaten te zetten. De site is zowel Nederlandstalig als Franstalig te raadplegen.

Geschiedenis[bewerken]

De website werd in 1997 opgericht en was de allereerste advertentiesite van Nederland. In 2000 hadden de oprichters van tweedehands.nl geld nodig voor verdere groei. Ze richtten het bedrijf TTY Internet Solutions op en gingen websites bouwen voor klanten. Het geld dat daarmee verdiend werd investeerden ze in Tweedehands.nl.

In 2001 werd de Belgische versie opgericht. Dat was 2dehands.be, voor Nederlandstalig België (Vlaanderen). Volgens metingen van het Centrum voor Informatie over de Media is het de meest bezochte zoekertjessite van België, groter dan bijvoorbeeld Kapaza of Immoweb.[1] Later werden 2ememain.be (Franstalig België) en AnnoncesdeFrance.fr (Frankrijk) toegevoegd. De websites zijn vrijwel gelijk aan elkaar, waarbij enkel de taal anders is. In België is het de grootste site op dit gebied.[2]

De site werd in juli 2013 overgenomen door de eBay Classifieds Groep.[3]

Referenties[bewerken]