Ujala Radio

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ujala Radio
Volledige naam Ujala Radio
Slagzin UR Gate to Diversity
Lancering 2 april 2002
Uitzendgebied
Land Vlag van Nederland Nederland
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Ujala Radio (UR) is een regionale Hindoestaanse radiozender In Noord-Holland, Flevoland en op het internet. Ujala Radio richt zich met name op de liefhebbers van het Bollywoodgenre.

De zender werd op 2 april 2002 opgericht. Hij verzorgt voor een breed publiek 24 uur per dag uitzendingen vanuit Amsterdam via de ether, kabel[1][2][3] en internet. De programma’s worden gepresenteerd in het Nederlands, Sarnami, Hindi en Urdu.

Op een geschat aantal van 30.000 inwoners van Hindoestaanse afkomst in Amsterdam en Almere[4] beweert Ujala Radio een marktaandeel van ruim 95% te hebben.[5] De zender is actief betrokken bij het organiseren van Hindoestaanse evenementen. Als doelgroepzender draagt hij bij aan de culturele diversiteit in de Nederlandse media.

Communicatiekanaal voor Hindoestanen in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Radio vervult een belangrijke rol in de communicatie voor de Hindoestanen in Nederland. Het is van oudsher (India en Suriname) de belangrijkste informatiebron voor Hindoestanen. Komt er bijvoorbeeld iemand te overlijden, dan zal men geen rouwadvertentie aantreffen in gedrukte media. Dit wordt traditioneel via de radio bekendgemaakt. Ook een huwelijk of een geboorte van een kind zal op deze wijze bekend worden gemaakt. Daarom worden drie keer per dag familieberichten verzorgd.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]