Under the Skin

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Under the Skin
Regie Jonathan Glazer
Producent Nick Wechsler
James Wilson
Scenario Walter Campbell
Jonathan Glazer
Michel Faber (boek)
Hoofdrollen Scarlett Johansson
Muziek Mica Levi
Montage Paul Watts
Cinematografie Daniel Landin
Première Vlag van Verenigde Staten 29 augustus 2013
Vlag van Nederland 25 september 2014
Vlag van België 25 juni 2014
Genre Sciencefiction
Drama
Thriller
Speelduur 107 minuten
Taal Engels
Land Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Zwitserland
Gewonnen prijzen 45
Overige nominaties 68
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Under the Skin is een Brits-Amerikaans-Zwitserse film uit 2013. De regie lag in handen van Jonathan Glazer en de hoofdrol ging naar Scarlett Johansson. De film is een bewerking van Michel Fabers roman Under the Skin (2000).

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Laura (Scarlett Johansson), een buitenaards wezen dat de perfecte synthetische vorm van een onweerstaanbare vrouw heeft aangenomen, rijdt rond over verlaten snelwegen op zoek naar haar voedingsbron (de mens) door mannen te strikken met haar seksualiteit.

Achtergrond[bewerken]

Regisseur Jonathan Glazer wilde aanvankelijk na zijn eerste film, Sexy Beast (2000), reeds een filmbewerking maken van Under the Skin, maar startte er pas mee na het voltooien van zijn tweede film, Birth (2004). Oorspronkelijk produceerden Glazer en zijn co-writer Walter Campbell een scenario over twee aliens die zich vermomden als boeren. Brad Pitt zou de man spelen, maar omdat het auditieproces te traag ging, besloten ze uiteindelijk het perspectief van een vrouwelijke alien op de menselijke wereld weer te geven.

De meeste personages in de film worden gespeeld door niet-professionele acteurs. Veel van de scènes waarin het personage van Scarlett Johansson mannen oppikt, waren niet op voorhand geschreven dialogen en werden gefilmd met een verborgen camera. De motorrijdende alien werd gespeeld door kampioenrijder Jeremy McWilliams. Een rijder op wereldniveau was noodzakelijk, vanwege de moeilijkheidsgraad van het met hoge snelheden in slechte weersomstandigheden rijden op een motor.