Naar inhoud springen

United States Department of War

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Department of War
DoW
United States Department of War
Functiehouders
Minister Lijst
Geschiedenis
Opgericht 7 augustus 1789
Opgeheven 18 september 1947
Opgegaan in Department of Defense
Algemeen
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Adres Pentagon, Arlington
Virginia
Portaal  Portaalicoon   Verenigde Staten
Politiek
Zegel van het Department of the Army ter vergelijking.

Het United States Department of War was het ministerie van de Amerikaanse overheid verantwoordelijk voor het beheer van de landmacht (en later luchtmacht) van 1789 tot 18 september 1947, waarna het een onderdeel werd van de National Military Establishment, wat op 10 augustus 1949 werd omgedoopt tot het Department of Defense. Het War Department werd geleid door de minister van Oorlog, die ook lid was van het Amerikaanse kabinet. De War Department werd ook als War Office aangeduid.

Toen het onderdeel werd van het National Military Establishment werd het War Department omgedoopt tot Department of the Army en werd het een van de drie militaire ministeries van de federale overheid. Tegelijkertijd werd de Army Air Forces afgescheiden van het leger als U.S. Air Force onder het net opgerichte Department of the Air Force.

Het zegel van het ministerie[bewerken | brontekst bewerken]

De datum "MDCCLXXVIII" en de titel War Office zijn illustratief voor de herkomst van het zegel. De datum (1778) staat voor het jaar van aanname. De term War Office werd gebruikt tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en voor vele jaren daarna en werd geassocieerd met de Headquarters of the Army.

Zie de categorie Secretaries of War of the United States van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.