United States Postal Service

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een vrachtwagen van USPS

De United States Postal Service (USPS) is een agentschap van de Amerikaanse overheid dat zich bezighoudt met de bezorging van post. Bij het agentschap werken zo'n 574.000 mensen waarmee het de tweede werkgever is van de VS (na Walmart). De USPS maakt gebruik van meer dan 180,000 voertuigen. In 2010 had de USPS totale inkomsten rond de $67 miljard.

De USPS heeft te kampen met een sterke neergang van het aantal verzendingen door de toename van e-mail en andere digitale technieken. Daardoor is het in financiële problemen geraakt.[1]

Geschiedenis[bewerken]

Wat nu de USPS heet werd opgericht in 1775 door het tweede Continental Congress waarbij de leiding van postbezorging (Postmaster General) in handen kwam van Benjamin Franklin . In 1792 werd het een kabinetsdepartement in de Amerikaanse regering met de naam Post Office Department. Het duurde daarna tot 1970 totdat de Postal Service een zelfstandige onderneming werd. Ook kreeg het toen de huidige naam.

Monopolie[bewerken]

Op federaal niveau bestaat er wetgeving met bepalingen over postbezorging, de Private Express Statutes. Daarin wordt bepaald wat voor een post andere organisaties en bedrijven mogen bezorgen, buiten de United States Postal Service om.

Noten[bewerken]

  1. [1] Yahoo News: US Postal Service Nearing Bankruptcy; Email asserts its dominance