Unorthadox

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Unorthadox
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Robert Coenen
Bijnaam Dox
Geboren 1981
Werk
Beroep rapper
Act(s) Kyteman's Hiphop Orchestra
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Unorthadox, geboren als Robert Coenen (1981), is een Nederlandse Engelstalige rapper.

Unorthadox maakte in 2003 deel uit van de groep Redrum Squad, met wie hij de single "Enjoy" opnam.

In 2005 rapte Unorthadox op het debuutalbum van Terilekst en Spacekees.

Hij speelde in 2006 in de theaterproductie Sleepwalking Democracy. In dat jaar werkte hij tevens samen met Jiggy Djé op het album Noah's Ark.

In 2009 en 2010 trad Unorthadox op met het Kyteman's Hiphop Orchestra en hij speelde op Kytemans album The Hermit Sessions. Hij rapte in 2010 op het door Top Notch uitgegeven album Sound Surroundings van The Q4.

In 2011 ging de door Danny Stolker geregisseerde BNN-documentaire Who the F*ck Is Dox? in première. Unorthadox werd voor de opnamen hiervan anderhalf jaar lang gevolgd en in de film blikt hij terug op zijn relatie met de zes jaar oudere zangeres Anouk, die van 2009 tot 2011 duurde, waaruit in april 2010 een zoon werd geboren, en waardoor hij in korte tijd een Bekende Nederlander werd. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst in 2000 toen hij een rol speelde in de videoclip voor Anouks nummer "Michel" (van de in 1999 uitgebrachte CD Urban Solitude). Het liedje "Three Days in a Row", van de CD For Bitter or Worse (2009) gaat over Unorthadox.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn relatie met Anouk begon in feite al in 1999, maar zij vond destijds - hij was toen pas 18 - het leeftijdsverschil te groot. In 2009 bloeide de relatie weer op, maar kort na de geboorte van hun zoon beschuldige Anouk hem van ontrouw en beëindigde ze de relatie.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]