Valerie De Booser

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Valerie De Booser (13 december 1979) is een Belgisch model en presentatrice.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

De Booser deed in 2002 mee als verleidster in de eerste reeks van het televisieprogramma Temptation Island. Degene die ze heeft verleid heeft zijn relatie doorstaan. Haar relatie met wielrenner Jo Planckaert was toen pas enkele dagen geëindigd. Na Temptation Island deed ze verschillende fotoshoots en kwam ze meerdere malen op de covers van Vlaamse bladen. Voor het blad Cover deed ze een naaktreportage. De Booser had na haar deelname ook een gastrolletje in de soap Familie en zat ook in het panel van Het Swingpaleis.

Daarna deed ze screentests voor VT4 en JIMtv. Bij de laatste zender werd ze in 2003 aangenomen als presentatrice. Ze presenteerde er de programma's JIMlist 40 en Clip Request. Eind 2002 leerde De Booser zanger Koen Wauters van Clouseau kennen, met hem bracht De Booser in 2003 een bezoek aan Kenia. Sindsdien waren ze het gezicht van de Foster Parents Plan-actie.

Na haar tweede bevalling werd De Booser styliste bij zender VTM. Ze wilde niet meer presenteren. De reden was dat ze vond dat er andere meisjes waren die veel beter konden presenteren en dat ze dus enkel iets wilde doen waar ze echt 100% zin in had. Een uitzondering wilde ze maken voor een programma met dieren of met kinderen.

In 2007 deed De Booser mee aan de tweede reeks van Sterren op de Dansvloer. Op 20 november 2007 presenteerde De Booser samen met haar man het programma Give us a minute op JIMtv[1]. Hierin komen jongeren van Youth Board vertellen wat ze hebben gerealiseerd in samenwerking met Plan Ouders.

Op 11 oktober 2008 opende De Booser haar eigen kledingwinkel "Histoire de Femmes" in Mechelen.[2] Men kon er ook schoenen, juwelen, parfum en handtassen kopen.

In 2019 nam ze samen met Koen Wauters deel in De code van Coppens.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

In haar middelbareschooltijd deed De Booser een opleiding schoonheidsverzorging. Op haar achttiende ging ze samenwonen met wielrenner Jo Planckaert. De relatie duurde vier jaar.

Om familiale redenen veranderde Valerie haar familienaam De Windt in De Booser, de familienaam van haar moeder.

De Booser trouwde met Koen Wauters op 17 juli 2004 en het stel kreeg twee kinderen, een dochter Zita Wauters en een zoon Nono Wauters. In januari 2020 kwam er een einde aan haar huwelijk met Wauters.[3]

Na haar mislukte huwelijk met Koen Wauters vond Valerie De Booser na enkele maanden snel opnieuw de liefde bij de vriend van Koen Wauters , Dirk De Witte.[4] Na 2 jaar werd ook deze relatie beëindigd.[5]