Vanbreda Risk & Benefits

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vanbreda Risk & Benefits
Logo VRB.gif
Oprichting 1937
Werknemers 500
Producten verzekeringen, employee benefits, risk management en consultancy
Website www.vanbreda-riskandbenefits.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Vanbreda Risk & Benefits is een Belgische verzekeringsmakelaar en -adviseur die zich richt op de bedrijfswereld. Het bedrijf is actief op de Benelux-verzekeringsmarkt. De hoofdzetel is gevestigd in Antwerpen. Daarnaast heeft het bedrijf ook kantoren in Brasschaat, Brussel, Hasselt, Herent, Amsterdam, Rotterdam en Luxemburg.

Vanbreda Risk & Benefits heeft bijna 500 werknemers en haalt een omzetcijfer van 77 miljoen euro.[1] Vanbreda Risk & Benefits is lid van EOS RISQ, een internationaal partnership van Europese verzekeringsmakelaars.

Geschiedenis[bewerken]

Vanbreda Risk & Benefits is ontstaan in 1937. De broers Jos en Maurice Van Breda, eigenaars van de in 1930 gestichte Bank J. Van Breda en C°, richtten in dat jaar het Verzekeringskantoor J. Van Breda & C° op. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde het bedrijf van Lier naar Antwerpen: eerst naar de Frankrijklei en in 1968 naar een nieuw kantoorgebouw op de Plantin en Moretuslei.

In de schoot van Verzekeringskantoor J. Van Breda & C° ontstond een aparte afdeling voor internationale contracten, die in 1974 ondergebracht werd in een afzonderlijke vennootschap met de naam J. Van Breda & C° International. Op 28 april 2003 wijzigde de benaming van de ondernemingen in ‘Vanbreda International’ en ‘Vanbreda Risk & Benefits’. Beide onafhankelijke verzekeringsmakelaars zijn via de holding Unibreda in handen van de families Leysen en Van Antwerpen. De aandelen van de Bank J. Van Breda & C° werden in 2004 verkocht aan Ackermans & van Haaren.

In maart 2006 veranderde de rechtsvorm van Vanbreda Risk & Benefits en Vanbreda International: beide ondernemingen werden nv’s in plaats van commanditaire vennootschappen. Sinds 2010 is Vanbreda International onderdeel van CIGNA, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in medische zorgverzekeringen. Eind 2011 breidde Vanbreda Risk & Benefits uit door een joint venture met kredietverzekeraar Credinco en de overname van Groep Ausloos.

Externe link[bewerken]