Ackermans & van Haaren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ackermans & van Haaren N.V.
Beurs Euronext: ACKB
Oprichting 1876
Sleutelfiguren Jan Suykens (CEO)
Hoofdkantoor Antwerpen, België
Werknemers 22.749
Sector Marine Engineering & Contracting, Private Banking, Real Estate & Senior Care, Energy & Resources
Omzet € 5,363 miljard (2017)[1]
Website www.avh.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Ackermans & van Haaren (meestal afgekort tot AvH) is een Belgische holding genoteerd op Euronext Brussels en opgenomen in de Belgische beursindex BEL 20. Het bedrijf ziet zich niet als een passieve portefeuillemaatschappij, maar als een actieve industriële investeerder.

Het bedrijf ontstond als een baggerbedrijf, opgericht in 1876 door Nicolaas van Haaren en Hendrik Willem Ackermans. Hoewel het bedrijf nu een gediversifieerde holding is, is het nog steeds zeer actief in de baggerwereld via zijn belang van 60,4% in CFE, de moedermaatschappij van DEME. DEME is een van de grootste waterbouwbedrijven ter wereld, wereldwijd actief als baggeraar en het behandelen van grond en slib. Het biedt ook diensten aan in de olie- en gassector.

De hoofdzetel van de holding is gevestigd in Antwerpen (het logo van de onderneming geeft het silhouet weer van de toren van het gebouw te Begijnenvest 113). Er is ook een bijkantoor in Brussel.

De groep participeert in of controleert verschillende - al dan niet beursgenoteerde - bedrijven, actief in 4 kernsectoren:

De AvH groep vertegenwoordigde in 2017 op economisch vlak, via haar aandeel in de participaties, een omzet van 5,363 miljard euro en stelt ongeveer 22.749 mensen te werk. De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel.

AvH is opgenomen in de BEL20-index, de Private Equity NXT index van Euronext Brussel en in de Europese DJ Stoxx 600 index.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]