Ackermans & van Haaren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ackermans & van Haaren N.V.
Beurs Euronext: ACKB
Oprichting 1876
Sleutelfiguren Jan Suykens (CEO)
Hoofdkantoor Antwerpen, België
Werknemers 22.749
Sector Marine Engineering & Contracting, Private Banking, Real Estate & Senior Care, Energy & Resources
Omzet/jaar € 5,363 miljard (2017)[1]
Website www.avh.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Ackermans & van Haaren (meestal afgekort tot AvH) is een Belgische holding met hoofdzetel holding in Antwerpen (het logo van de onderneming geeft het silhouet weer van de toren van het gebouw te Begijnenvest 113) en een bijkantoor in Brussel.

AvH is opgenomen in de Belgische beursindex BEL 20, de Private Equity NXT index van Euronext Brussels en de Europese DJ Stoxx 600-index. Het bedrijf ziet zich niet als een passieve portefeuillemaatschappij, maar als een actieve industriële investeerder.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1876 stichtten Nicolaas van Haaren en Hendrik Willem Ackermans een baggerbedrijf. Vandaag is het een gediversifieerde holding actief in de baggerwereld via zijn belang van 60,4% in CFE, de moedermaatschappij van DEME, een van de grootste waterbouwbedrijven ter wereld, wereldwijd actief als baggeraar en het behandelen van grond en slib met een dienstenaanbod in de olie- en gassector.

De groep participeert in of controleert - al dan niet beursgenoteerde - bedrijven, actief in vier kernsectoren:

De AvH groep vertegenwoordigde in 2017 op economisch vlak, via haar aandeel in de participaties, een omzet van 5,363 miljard euro en stelt (ongeveer) 22.749 mensen te werk. De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een groeipotentieel.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]