Vegan Student Association Nijmegen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
VSA Nijmegen
Vegan Student Association Nijmegen
Zetel Vlag Nijmegen Nijmegen
Oprichting 2019
Instellingen Radboud Universiteit en HAN University of Applied Sciences
Website VSA website

De Vegan Student Association Nijmegen (afgekort: VSA Nijmegen) is een veganistische studentenvereniging aan de Radboud Universiteit en de HAN University of Applied Sciences in Nijmegen.

VSA Nijmegen heeft als doel om een veganistische gemeenschap op de Nijmeegse campus te onderhouden, maar ook om veganisme verder uit te dragen op de campus.[1]

Sinds september 2018 organiseerden een aantal studenten in Nijmegen maandelijks veganistische potlucks op de campus.[2] Nadat in februari 2019 de gelijknamige zustervereniging in Groningen als eerste veganistische studentenvereniging in Nederland werd opgericht[3], volgde VSA Nijmegen in augustus 2019 en werd zo de tweede veganistische studentenvereniging in Nederland.[4]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Arnout le Clercq, Aan tafel bij de veganistische studentenvereniging: ‘Het is fijn om jezelf een keer niet uit te hoeven leggen’. de Volkskrant (16 september 2019). Geraadpleegd op 4 januari 2020.
  2. Vegan Potluck: 'De beste beslissing van mijn leven'. Vox magazine (27 maart 2019). Geraadpleegd op 4 januari 2020.
  3. Geen pizza hawaii of frikandel: eerste vegan studentenvereniging in Groningen. RTL Nieuws (18 februari 2019). Geraadpleegd op 4 januari 2020.
  4. Nijmegen heeft een vegan studentenvereniging: 'Meeste bier is gelukkig veganistisch'. Omroep Gelderland. Geraadpleegd op 4 januari 2020.