Velocycle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Butler's Patent Velocycle

De Velocycle of Petrol Cycle was de eerste Britse driewieler met verbrandingsmotor, die veel op een motorfiets leek.

De Velocycle was ontworpen door Edward Butler, die in eerste instantie door gebrek aan financiën niet verder dan het ontwerpstadium kwam. Als dat niet zo was geweest had Butler al in 1884, één jaar eerder dan Daimler, een motorfiets met een inwendige verbrandingsmotor gehad. De Velocycle had namelijk een tweetaktmotor.

In 1887 kreeg Butler het geld bij elkaar en in 1888 was het prototype klaar. De machine heette nu Petrol-Cycle. Er zat intussen een viertaktmotor in.

Butler’s driewieler, die meer op een motorfiets dan op een auto leek, kreeg in Engeland veel tegenwerking, eerst door de zeer lage snelheidslimieten (3 km/uur binnen de bebouwde kom en 6 km/uur erbuiten!) en daarna doordat zijn financiers de tweetaktmotor liever als stationaire motor en in boten wilden gebruiken. De Petrol-Cycle liep inmiddels al 19 km/uur.

Het syndicaat ging failliet en ondanks een reddingsoperatie van de British Motor Traction Company (zie Holden) viel het doek in 1897. Desondanks kan men stellen dat Butler de ontwikkeling van de motorfiets zeer heeft versneld, want Daimler stopte na zijn “Einspur”-project en ging automobielen maken.