Vijay Mallya

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Vijay Mallya (2008)

Vijay Mallya (Bangalore, India, 18 december 1955) is een Indiaas zakenman, en lid van Rajya Sabha, (de Senaat) van India. Hij is de zoon van de industrieel Vittal Mallya.

Bedrijf[bewerken]

Vijay Mallya is de voorzitter van United Breweries Group en van Kingfisher Airlines, dat zijn naam ontleent aan het bekendste merk van de brouwerij: Kingfisher bier.

Politieke carrière[bewerken]

Naast zijn lidmaatschap van de Senaat, zit Mallya sinds 2000 ook in de lokale, staatgebonden politiek toen hij Subramanian Swamy verving als het hoofd van de Janata Party, een afsplitsing van de oorspronkelijke Janata Dal partij. Zijn partij deed mee aan de parlementsverkiezingen in Karnataka, maar won ondanks een heftige campagne geen enkele zetel. Sindsdien wordt er weinig meer van deze partij vernomen.

Formule 1[bewerken]

Op 2 september 2007 werd bekend dat een consortium bestaande uit Vijay Mallya, Michiel Mol en Jan Mol een bod van € 80 miljoen heeft uitgebracht op het Spyker F1-team.[1] Het Formule 1-team werd overgenomen, en de nieuwe naam werd - met ingang van het seizoen 2008 - veranderd in Force India F1 team.