Villa Flora (Floriade 2012)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Villa Flora
Ontwerp van de Villa Flora
Ontwerp van de Villa Flora
Locatie Vlag van Nederland Venlo Greenpark
Oorspr. functie expositieruimte
Huidig gebruik kantoren
Start bouw 2010
Bouw gereed 2012
Opening 2012
Bouwstijl Cradle to Cradle
Overig
Verdiepingen 4
Eigenaar gemeente Gennep, gemeente Horst aan de Maas, gemeente Peel en Maas, gemeente Venray, gemeente Venlo
Constructeur Jón Kristinsson
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

De Villa Flora is een kantoorgebouw in de Nederlandse plaats Venlo. De bouw begon in 2010 en werd begin 2012 voltooid. De architect is Jón Kristinsson.

Tijdens de Floriade 2012 fungeerde het gebouw als expositieruimte. Na afloop van de Floriade werd dit gebouw, evenals de nabijgelegen Innovatoren, in gebruik als kantoorgebouw. Als zodanig maakt het nu deel uit van het bedrijventerrein Venlo Greenpark.

In 2014 diende een Venlose ondernemer een plan in om in het gebouw een versmarkt te vestigen, maar dit plan strandde op de invulling van het onderdeel educatie. Na onderzoek, gelast door de Venlose gemeenteraad, werd duidelijk dat er geen huurovereenkomst was getekend.[1][2] Een jaar later, in maart 2015, werd bekendgemaakt dat er een laboratorium voor gezonde voeding wordt gevestigd in het pand. In het co-creatielab gaan het Citaverde College, HAS Hogeschool, Fontys Hogescholen, Universiteit Maastricht en Universiteit Wageningen samenwerken in de ontwikkeling van nieuwe producten en onderzoek naar het gezondheidseffect daarvan.[3]

Volgens de eigen website is Villa Flora het groenste gebouw van Nederland.[4]

Externe links[bewerken]