Vincent de Moor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vincent de Moor
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1970
Land Nederland
Werk
Jaren actief 1993 – 2008
Genre(s) Trance
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Vincent de Moor (Delft, 1970) is een Nederlandse Trance-artiest.[1] Hij is vooral bekend vanwege zijn samenwerking met producer Ferry Corsten als Veracocha, en voor zijn single Fly Away uit 2001.

Biografie[bewerken]

Vroege carrière[bewerken]

De Moor nam in 1993 zijn eerste nummer op onder de artiestennaam Fix To Fax. Onder deze naam bracht hij onder andere de nummers "Enjoy Yourself", "Do U Feel It", "Pick It Up" en "Take Control" uit. Andere vroege werken van zijn hand, allemaal uitgebracht onder verschillende artiestennamen, zijn "Het Vliegende Kunstgebit" (als Gmoork), "Chinese Juice" en "Exotic Mind" (als Outline), en "Voice In The Dark", "Frame Of Pleasure" en "Brazilia Carnavelas" (als Sidewalk).

Zijn doorbraak onder zijn eigen naam kwam in 1996 met het lied "Flowtation". Dit lied haalde onder andere de 54e plaats in de Britse hitlijsten in 1997. In 1998 werkte De Moor samen met Ernst Bijlsma aan "Don't Hurt Me" (als Cache). Onder zijn eigen naam bracht hij dat jaar het lied "Orion City" en zijn gelijknamige debuutalbum uit. Onder de naam VdM bracht hij de nummers "Darwin's Voyage", "Magnetic" en "Domino Runner" uit.

Latere carrière[bewerken]

De Moor’s samenwerking met Ferry Corsten begon met het nummer "Carte Blanche". De twee kozen voor hun samenwerking de naam Veracocha; een naam die volgens Corsten afkomstig was uit een documentaire over de Inca's.

In 2000 kwam De Moor met zijn tweede album, Moor. Hierop stonden onder andere de singles "Shamu", "Between 2 Fires", "Eternity (Forever)" en "Fly Away". Die laatste werd zijn grootste hit tot nu toe.

In 2003 bracht De Moor onder de naam Questia de nummers "Crystal Clouds" en "Nexus" uit. Verder kwam hij met een reeks remixen van onder andere Tenth Planet's "Ghosts", De Bos's "On The Run", Armin van Buuren's "Communication" en Ayumi Hamasaki's "Fly High".