Vladimir Kadisjevski

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
18-03-2023
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: computervertaling met veel storende vertaalfouten als "was geboren" en "Hij studeerde bij de Suvorov Militaire school" en "voordat hij naar de afdeling natuurkunde ging op de Lomonosov Moscow State University (gaat om een faculteit en deels onvertaald ook)" en "vervolgde zijn studie als postdoctoraal onder" en "doodsbrief". Bronnen zijn ook niet gecheckt.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Portret van Vladimir Kadyshevsky in 2008

Vladimir Georgijevitsj Kadisjevski (Russisch: Владимир Георгиевич Кадышевский) (Moskou, 5 mei 1937 - Doebna, 24 september 2014) was een Russische theoretisch natuurkundige.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Kadyshevsky was geboren op 5 mei 1937 in Moskou. Hij studeerde bij de Suvorov Militaire school in Sveldlovsk van 1946 tot 1954, voordat hij naar de afdeling natuurkunde ging op de Lomonosov Moscow State University (MSU).

Hij studeerde af in 1960 en vervolgde zijn studie als postdoctoraal onder Nikolay Bogolyubov . Hij verdedigde met succes zijn proefschrift in 1962, voordat hij begon te werken aan het Laboratorium voor Theoretische Fysica van JINR .

In 1977-78 leidde hij de groep Sovjet-fysici die bij Fermilab werkten.

In 1983-85 was hij de leider van het JINR -programma van het DELPHI-experiment op de LEP -collider van CERN .

Hij was directeur van het JINR Laboratory of Theoretical Physics van 1987 tot 1992 en directeur van JINR van 1992 tot 2005.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]