Vuurbaak (uitgeverij)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vuurbaak is een uitgeverij van fictie en non-fictie, opgericht in 1965, voorheen vooral geassocieerd aan de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt, maar inmiddels breed georiënteerd op de christelijke markt. Jaarlijks geeft Vuurbaak een dertigtal boeken uit.

Landelijk bekend werd de jeugdboekenreeks Snuf de hond van Piet Prins, waarvan het deel Snuf de Hond in oorlogstijd in 2008 werd verfilmd. Andere auteurs zijn onder anderen Adrian Verbree, Rick de Gier, Rikkert Zuiderveld, Dick van den Heuvel, Bert Wiersema en Lisette van de Heg. Ook geeft Vuurbaak vertalingen van buitenlandse auteurs uit, zoals Uitverkoren, De belofte en Mijn naam is Asjer Lev van Chaim Potok en Het lam van Peter de Vries.

De uitgeverij is gevestigd op het bedrijventerrein Harselaar in de gemeente Barneveld. Verbonden aan Vuurbaak zijn de fondsen Plateau en Brandaan. Zakelijk was de Vuurbaak verbonden aan de holding Nedag, die ook het Nederlands Dagblad uitgeeft. Sinds september 2014 gaat de uitgeverij zelfstandig verder en behoort niet meer tot de holding van het Nederlands Dagblad.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Uitgeverij Vuurbaak zelfstandig verder | Nederlands Dagblad. www.nd.nl. Geraadpleegd op 27 oktober 2020.