Walk the Line

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Walk the Line
Regie James Mangold
Producent James Keach
Cathy Konrad
Scenario Gill Dennis
James Mangold
Hoofdrollen Joaquin Phoenix
Reese Witherspoon
Ginnifer Goodwin
Robert Patrick
Muziek T-Bone Burnett
Montage Michael McCusker
Cinematografie Phedon Papamichael
Distributie 20th Century Fox
Speelduur 135 minuten
Taal Engels
Land VS
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Walk the Line is een film van 20th Century Fox uit 2005, over het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash en zijn huwelijk met June Carter Cash, gespeeld door respectievelijk Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Laatstgenoemde ontving voor deze rol een Academy Award. De film is gebaseerd op de verschillende (auto)biografieën zoals Man in Black en Cash: The Autobiography van Patrick Carr.

Regisseur James Mangold ensceneerde voor deze film diverse concerten, opnames en repetities. Acteurs Witherspoon en Phoenix leerden speciaal voor deze film zingen en gitaar en autoharp spelen.

Bijrollen worden vertolkt door onder anderen Tyler Hilton als Elvis Presley, Waylon Payne als Jerry Lee Lewis en Johnathan Rice als Roy Orbison.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

In de film zien we Johnny Cash Junes liefde terugwinnen evenals het respect van zijn vader die hem de dood van zijn broertje verwijt. Het muzikantenbestaan wordt in deze film van zijn romantiek en glamour ontdaan.

De film begint met Cash' bekende concert in Folsom Prison, en vertelt van hieruit via flashbacks hoe zijn leven verliep. Zo luisterde Cash als jongen al op zijn radio naar June Carter, en werd hij beïnvloed door de tragische dood van zijn oudere broer.

Tijdens het vervullen van zijn dienstplicht in West-Duitsland kocht Cash zijn eerste gitaar en schreef zijn eerste nummers.