Walt Disney Studios Motion Pictures

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Walt Disney Studios Motion Pictures
Logo
Onderdeel van Disney Platform Distribution
(The Walt Disney Company)
Oprichting 23 juni 1953
Hoofdkantoor Burbank, Californië
Producten Film (distributie en marketing)
Website Walt Disney Pictures
Portaal  Portaalicoon   Economie

Walt Disney Studios Motion Pictures is een filmdistributiebedrijf dat deel uitmaakt van de The Walt Disney Company. Het is gespecialiseerd in filmdistributie en marketing. Tot 2007 stond deze onderneming bekend als Buena Vista Pictures Distribution.

Walt Disney Studios Motion Pictures distribueert alle films die geproduceerd worden door Walt Disney Studios, waaronder de producties van Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Pixar, Lucasfilm, Marvel Studios, 20th Century Studios en Searchlight Pictures.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Van 1937 tot 1953 werden Walt Disney-producties gedistribueerd door RKO Radio Pictures. Toen er echter een conflict ontstond over de waarde van de documentaireserie True-Life Adventures, verbrak Walt Disney het contract met RKO. Hierna stichtte hij, samen met zijn broer Roy Oliver Disney, de Buena Vista Film Distribution Company om zelf voor de distributie van de films te zorgen. De allereerste distributie van Buena Vista was de Academy Award-winnende film, The Living Desert.

De distributie-afdeling werd genoemd naar Buena Vista Street, de straat in Burbank (Californië) waar het hoofdkantoor van het concern ligt. Het oorspronkelijk logo was het kasteel van Doornroosje, wat later ook het logo van Walt Disney Pictures werd.

In 2007 werd de distributie-afdeling omgedoopt tot Walt Disney Studios Motion Pictures.

Vroegere namen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Buena Vista Film Distribution Company, Inc. (1953–1960)
  • Buena Vista Distribution Company, Inc. (1960–1987)
  • Buena Vista Pictures Distribution, Inc. (1987–2007)
  • Walt Disney Studios Motion Pictures (2007–heden)