Ward Cunningham

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ward Cunningham
Ward Cunningham
Ward Cunningham
Algemene informatie
Volledige naam Ward Cunningham
Geboren 26 mei 1949
Nationaliteit Vlag van Verenigde Staten USA
Beroep computerprogrammeur
Bekend van uitvinder van het wikiwiki-concept.
Zie ook Repository's Wiki
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Ward Cunningham (26 mei 1949) is een Amerikaans computerprogrammeur. Hij is de uitvinder van het wikiwiki-concept.

Cunningham studeerde elektrotechniek en informatica aan de Purdue University. Hij kreeg eind jaren tachtig het idee voor het wikiwiki-concept en voerde dit aanvankelijk uit in een HyperCard stack. Op 25 maart 1995 begon hij de eerste wiki website, de Portland Pattern Repository. Deze bestaat nog steeds.

Hij schreef samen met Bo Leuf het boek The Wiki Way (2001) en is een van de oprichters van Cunningham & Cunningham, Inc.. Cunningham is directeur geweest van de ontwikkelingsafdeling van Wyatt Software, en was hoofdingenieur in het onderzoekslaboratorium van Tektronix. Hij is bekend geworden door zijn bijdragen aan de ontwikkeling van object-georiënteerd programmeren en aan een softwareontwikkelmethode die bekendstaat als eXtreme Programming, en door zijn bijdragen aan de gemeenschappen op zijn WikiWikiWeb. Hij is een van de schrijvers van het Agile Manifesto. Cunningham is oprichter van de Hillside Group en was programmavoorzitter van de Pattern Languages of Programs-conferentie die door de Hillside Group wordt gesponsord. Sinds december 2003 werkt hij voor Microsoft in de "patterns & practices" groep.

Cunningham woont in Portland (Oregon).

Boek[bewerken]

  • Bo Leuf, Ward Cunningham. The Wiki Way: Quick Collaboration on the Web. Addison-Wesley Longmann, April, 2001. ISBN 020171499X

Externe links[bewerken]