Naar inhoud springen

Weight Watchers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
WW International, Inc.
Logo
Beurs NASDAQ: WW
Oprichting 1963
Oprichter(s) Jean Nidetch
Sleutelfiguren Mindy F. Grossman (CEO)
Hoofdkantoor New York
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werknemers circa 10.000 (2020)
Producten Dieet
Omzet/jaar US$ 1,4 miljard (2020)
Winst/jaar US$ 75 miljoen (2020)
Marktkapitalisatie US$ 2,5 miljard (6 juli 2021)
Website (en) Weight Watchers
Portaal  Portaalicoon   Economie

Weight Watchers is een Amerikaans bedrijf, dat in 1963 is opgericht door Jean Nidetch.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Het verzorgt dieetprogramma's die in groepsverband gevolgd worden waarbij de deelnemers elkaar wekelijks ontmoeten om elkaar te steunen en ervaringen uit te wisselen.

Het dieet bestaat uit een soort puntensysteem, waarbij elk onderdeel van de maaltijd een bepaald aantal punten bevat. Deze punten, die niet analoog zijn aan calorieën, moeten over een bepaalde tijd worden gegeten, maar kunnen binnen een aantal dagen ook worden opgespaard. Het geeft advies om bewust om te gaan met voeding en gezond gezondere voeding zoals meer fruit, groenten en eiwitten en minder suikers en verzadigde vetten.[bron?]

In Nederland bestaat Weight Watchers sinds 1973 en geeft ook een magazine uit. Eind 1973 nam Weight Watchers de Gratia Club voor Slankblijvers (opgericht in 1969) over. Oprichtster Gratia Schimmelpenninck van der Oye bleef tot medio 1978 algemeen directeur van Weight Watchers Nederland.

In 1978 werd Weight Watchers International overgenomen door H.J. Heinz Company. In september 1999 kocht Artal Luxembourg S.A. het bedrijf van Heinz. In 2001 kreeg het een notering aan de NASDAQ effectenbeurs. Artel is nog steeds de grootste aandeelhouder met een belang van 21% per juli 2021. Heinz brengt nog wel verpakte voedingsmiddelen van het merk Weight Watchers op de markt.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]