Weight Watchers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo

Weight Watchers is een Amerikaans bedrijf, dat in 1963 is opgericht door Jean Nidetch.

Het dieetprogramma wordt in groepsverband gevolgd waarbij de deelnemers elkaar wekelijks ontmoeten om elkaar te steunen en ervaringen uit te wisselen. Je leert hier bewust om te gaan met je voeding, terwijl je toch gezond blijft eten.

Het dieet bestaat uit een soort puntensysteem, waarbij elk onderdeel van de maaltijd een bepaald aantal punten bevat. Deze punten, die niet analoog zijn aan calorieën, moeten over een bepaalde tijd worden gegeten, maar kunnen binnen een aantal dagen ook worden opgespaard.

Uit hun eigen onderzoek blijkt na 5 jaar bij 50 procent van de proefpersonen 5 procent blijvend gewichtsverlies.

In Nederland bestaat Weight Watchers sinds 1974. Ook geven zij in Nederland een magazine uit.

In 1978 wordt Weight Watchers International overgenomen door H.J. Heinz Company. In 1999 werd het weer zelfstandig en in 2001 werd het een beursgenoteerde onderneming. Heinz brengt nog wel verpakte voedingsmiddelen van het merk Weight Watchers op de markt.

Programma's[bewerken | bron bewerken]

In december 2017 heeft Weight Watchers een nieuw programma gelanceerd: Weight Watchers Flex.[1][2] Het programma is gebaseerd op het SmartPoints systeem. Het SmartPoints systeem is erop gericht om deelnemers binnen een puntenbudget te laten kiezen voor gezondere voeding zoals meer fruit, groenten en eiwitten en minder suikers en verzadigde vetten.[bron?]

Externe links[bewerken | bron bewerken]