Wendy Stroobant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wendy Stroobant
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 26 april 1961
Geboorteplaats Brussel
Land Vlag van België België
Website
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Wendy Stroobant (Brussel, 26 april 1961[1]) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven[bewerken | brontekst bewerken]

Als kind was Stroobant meer te vinden voor dappere helden dan voor sprookjes. Geschiedenis is een van haar favoriete vakken. Niet de jaartallen en belangrijke gebeurtenissen spreken haar aan, maar wel de kleine geschiedenis van de mensen. Die interesse komt terug in haar historische jeugdromans. Behalve auteur, is Stroobant leerkracht op een lagere school.

Werk[bewerken | brontekst bewerken]

Stroobant schrijft historische verhalen voor jongeren vanaf een jaar of 12. Ze debuteerde in 2006 met Orfeo, over een Italiaanse castraatzanger uit de 18de eeuw. Haar verhalen spelen zich onder meer af ten tijde van de Franse Revolutie (Het beest), aan het hof van Lodewijk XIV (Prins van de hel) of in de 17de-eeuwse Zuidelijke Nederlanden (Duivelsstijd).

Ze plaatst telkens bijzondere mensen tegen de achtergrond van een turbulente historische periode. De personages moeten een aantal beproevingen doorstaan maar slagen er uiteindelijk wel in om uit de ellende te ontsnappen. Ze vertrekken vanuit een underdog-positie, maar blinken als puntje bij paaltje komt uit in moed en volharding.

Naast historische romans heeft Stroobant ook een aantal toneelstukken geschreven.

Bekroningen[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]