Westfriese Golfclub

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Westfriese Golfclub
Westfriese Golfclub
Westfriese Golfclub
Plaats Westwoud
Oprichting 1988
Status A
Informatie
Soort baan Bosbaan
Holes 18
Par 71
Heren (geel) 5714 meter
CR 72,9
SR 127
Dames (rood) 4877 meter
CR 71,5
SR 128
Website
Portaal  Portaalicoon   Golf

De Westfriese Golfclub is een Nederlandse golfclub in Westwoud in de provincie Noord-Holland.

De Baan[bewerken]

De club speelt op Golfbaan Westwoud. De baan kent twee gezichten. De eerste negen holes bevinden zich in een typisch Westfries landschap met grote waterpartijen. De laatste negen holes zijn typische holes voor een bosbaan met veel bomen en heuvels. Daarnaast beschikt de golfbaan ook over een deels overdekte driving range en faciliteiten om te oefenen met het putten en chippen.

Op het terrein bevindt zich ook het clubhuis voorzien van zeer ruime kleedkamers, een aantal vergaderruimten, een golfshop en een horecagelegenheid genaamd Brasserie Westwoud. Het clubhuis is het hele jaar door 7 dagen in de week geopend.

Er werken op de baan twee professionals Richard Eccles en Nighel Brinkman. Zij bieden golflessen aan via Eccles Golf Academy.

Historie[bewerken]

In 1985 heeft Gerard Jol de eerste negen holes van Golfbaan Westwoud aangelegd. Deze holes zijn de huidige holes 10 tot en met 18. Dit deel van het terrein is als een van de eerste golfbanen in Nederland aangelegd op de grond van een oude vuilstortplaats. Hierdoor is een sterk glooiende baan ontstaan. Drie jaar na de aanleg van de holes in 1988 werd de Westfriese Golfclub opgericht.

In 2005 werd de baan uitgebreid van 9 naar 18 holes. Dit vormen de huidige holes 1 tot en met 9. Bij de aanleg van deze holes is het oorspronkelijke Westfriese landschap zoveel mogelijk bewaard gebleven.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]