Wikipedia:Expertisegroep geschiedenis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verouderd Dit is een pagina die zodanig verouderd is dat de inhoud geen actuele betekenis heeft of niet meer recentelijk gebruikt is.

De expertisegroep geschiedenis is een groep van Wikipedianen in oprichting. Het is de bedoeling dat hier Wikipedianen meedoen die (niet noodzakelijkerwijs professioneel) speciale kundigheid op het gebied van geschiedenis hebben. De groep zal trachten inhoudelijke conflicten op te lossen op dit gebied.

Zie Wikipedia:Expertisegroep geschiedenis/Werkwijze

Belangstelling[bewerken | brontekst bewerken]

Mocht je belangstelling hebben om aan de expertisegroep mee te werken, hetzij algemeen, hetzij om gevraagd te worden voor specifieke onderwerpen, dan kun je je aanmelden. Bij aanmelding graag je specialisme melden.

Zie Wikipedia:Expertisegroep geschiedenis/Leden voor de bestaande belangstellenden.

Er zijn nog geen zaken onder discussie of onder behandeling genomen. We hopen dat dit binnenkort verandert.

Christenvervolgingen[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte expertisegroep geschiedenis,

Op 6 december jl. verzocht Josq mij om de gang van zaken rond het lemma Christenvervolgingen te volgen. [1] Sindsdien staat het artikel op mijn volglijst. De medewerker die destijds de problemen veroorzaakte gaf het na enige tijd op. Dat betekende echter niet dat er niet nog veel aan het artikel verbeterd kon worden.
Op 12 maart plaatste Metzujan een twijfelsjabloon en de daarbij horende toelichting. [2] Sindsdien is er sprake van een slepend conflict, waar ook ikzelf actief bij betrokken ben. Feitelijk is er nauwelijks sprake van progressie. Ik heb de moed nog niet helemaal opgegeven, maar het lijkt mij wenselijk dat iemand (of meerdere leden) van de expertisegroep meelezen. Ik hoop dat u dat wilt doen. Bij voorbaat veel dank!

met vriendelijke groet, S.Kroeze 15 apr 2009 13:41 (CEST)[reageren]

Germanen[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte expertisegroep geschiedenis,

Ik verzoek u uitspraak te doen in de kwestie Overleg:Germanen#waarom ik schoon genoeg heb van de ideologisch gekleurde POV-pushing door Ben Pirard. Bij voorbaat dank!

met vriendelijke groet, S.Kroeze 27 apr 2009 16:56 (CEST)[reageren]

Deze zaak lijkt opgelost, met excuses voor de trage reactie. - André Engels 23 sep 2009 01:06 (CEST)[reageren]