Wikipedia:GLAM/Wikipedia in het Eemhuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wiki Loves Eemland is een langlopend project in het Amersfoortse Eemhuis. Elke tweede vrijdag van de maand komen vrijwilligers van Wikipedia bij elkaar om samen aan Wikipedia te werken, om belangstellenden of nieuwe bewerkers welkom te heten of gewoon om gezellig wat bij te kletsen (en alles daar tussenin).


Onderdeel van het project "Wikipedia in de Openbare Bibliotheek."


20150510Amersfoort 004-005.jpgZie ook: de projectpagina op de verenigingswiki van Wikimedia Nederland,
en de "Eemhuis"-pagina van het Bibliothekenproject.


F icon.svg Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten?
Volg het Wikipedia in het Eemhuis op Facebook.

 

Eemlandse schrijvers[bewerken | brontekst bewerken]

"Eemlandse schrijvers" is een collectie boeken van levende schrijvers woonachtig in Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden en Woudenberg. Een nieuw project van "Wikipedia in het Eemhuis". Zie de projectpagina.

Eemkwartier[bewerken | brontekst bewerken]

Op 22 april 2016 wordt het startschot gegeven voor het project "Eemkwartier": we beginnen op die dag met een foto-activiteit. Bedoeling van het project is om het Eemkwartier, de omgeving van het Eemhuis, in beeld te brengen, en vervolgens ook een plaats te geven op Wikipedia. Zie de projectpagina.

Eerstvolgende bijeenkomsten[bewerken | brontekst bewerken]

Het is nog niet duidelijk hoe het in 2017 gaat lopen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Hier de link naar de oudere geschiedenis.

Bijeenkomsten 2016[bewerken | brontekst bewerken]

8 januari[bewerken | brontekst bewerken]

Na een rustig begin van de morgen kwamen 2 oudgedienden ons aan tafel vergezellen. Tegen 13.00 uur kwam een geheel nieuwe gast binnen om eens over Wikipedia te praten. Te kort tijd om uitgebreid over zaken te communiceren, maar hopelijk komt hij in februari nog even terug.

Impressie van de vrijdagmorgen in het Eemhuis. Er wordt gewerkt, overlegd en er worden ook nog stroopkoeken(!) uitgedeeld

12 februari[bewerken | brontekst bewerken]

Elke bijeenkomst heeft weer zijn eigen bijzonderheid. Vandaag al vanaf 10 uur een gezellige drukte aan tafel. Reinier als nieuwe gast met een scala aan vragen. Mass-upload, openstreetmap<->wikipedia, commons, licenties enz.enz. Boeiend en interessant. Matthijs, Lydia en Marjo verder als vaste bezoekers.

11 maart[bewerken | brontekst bewerken]

Vanwege verplichtingen elders hebben Dick en Wilma zich voor vandaag afgemeld. Hun rol wordt waargenomen door vaste bezoekers Marjo, Lydia en Matthijs (uiteraard met stroopwafels).

In de loop van de ochtend komt iemand binnenlopen met interesse voor Wikipedia vanuit de psychologie. We kunnen hem verder helpen, niet met een antwoord op zijn vraag, maar wel met de vraag op zich, zodat hij zelf verder kan op zoek naar het antwoord.

8 april[bewerken | brontekst bewerken]

Er komt altijd wel weer een nieuw persoon langslopen.

vrijdag 22 en vrijdag 29 april[bewerken | brontekst bewerken]

Deze dagen waren ook mensen aanwezig in het kader van het project Eemkwartier. Een project om het Eemkwartier in Amersfoort beter op Wikipedia te krijgen.

13 mei[bewerken | brontekst bewerken]

Vanwege verplichtingen elders hebben Dick en Wilma zich voor vandaag afgemeld. Hun rol wordt waargenomen door vaste bezoekers Marjo, Lydia en Matthijs (toch wel stroopwafels?).

10 juni[bewerken | brontekst bewerken]

Philipe en Henneke waren om 10 uur al aanwezig en we konden ze mooi op gang helpen. De tijd vloog weer om.

Er zijn nog meer foto's van deze dag te vinden onder de category op Commons, deze keer allemaal geupload met Pattypan.

8 juli[bewerken | brontekst bewerken]

Themaweek Cultureel Erfgoed Ook nu weer extra Wikipedianen op bezoek. En ook nog de vaste bezoekers, dus weer een drukte van belang. Het past nog net aan tafel. Of er nu veel wordt geschreven op onze ochtenden is niet altijd duidelijk. Wel is duidelijk dat er veel informatie onderling wordt gedeeld. Elke Wikipediaan heeft zijn eigen interesse- en kennisgebied; gesprekken daarover en uitwisseling daarvan is een belangrijk onderdeel van het ontmoeten.

12 augustus[bewerken | brontekst bewerken]

Voor het eerst sinds tijden een Wikipedia in het Eemhuis zonder Matthijs!! Dat is wennen hoor. Maar wel kwamen onze vaste gasten Lydia en Marjo en verder nog Henneke en Philippe (ook bijna vaste gast). Dus weer röring genoeg!

9 september[bewerken | brontekst bewerken]

Onze Marjo en Philippe brachten wat leven rond de tafel, verder was het rustig. We hebben zelf eens wat edits kunnen doen!

14 oktober[bewerken | brontekst bewerken]

We zaten op een andere plek ivm een cursus in het archief. Heel rustig geweest, dus lekker zelf kunnen werken.

11 november[bewerken | brontekst bewerken]

Wel een beetje een rare dag. Lydia, Matthijs, Dick, Marjo en Wilma aanwezig. Dick en Wilma voor het laatst, ze verhuizen naar Ede. Of iemand de activiteit voortzet is onduidelijk. Als Matthijs een baan krijgt, houdt het voor hem ook op. Maar het was wel weer gezellig en productief.