Wikipedia:Humor en onzin/Tammo Tachtig

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Een verkeersbord naast de provinciale weg in Groningen. Volgens de Wubboïsten een 'ritueel Tammo bord'

Tammo Tachtig (Tammo Eighty) is de fictieve Wubboïstische god van Tachtig kilometer per uur. Tammo is snel in populariteit aan het groeien in de Internetfolklore en is reeds opgedoken op sites als 4chan en 7chan en de Oncyclopedie. Het is aannemelijk dat het meme 'Tammo Tachtig' ontstaan is door een Groningse campagne om het 'tachtig rijden' te promoten. Tammo is een typisch Groningse naam.

Geboorte[bewerken | brontekst bewerken]

Tammo Tachtig zou ontstaan zijn doordat Wia (Godin van de muziek) per ongeluk zwanger geworden zou zijn. Toen Tammo geboren werd wisten de andere Goden niet welke taak ze hem moesten geven, ze lieten de keuze aan Tammo zelf over. Tammo zelf kon ook niks bedenken tot hij op een dag een verkeersbord zag waar 80 op stond, Tammo zag toen het licht en besloot de god van tachtig kilometer per uur te worden.

Racecarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Tammo is altijd op zoek naar een adrenaline stoot. In zijn sterren staat "varietas delectad". Elke dag hetzelfde is saai. Daarom is de keuze voor 80 een uitkomst. Racen met deze duizelingwekkende snelheid is alleen voor Goden van formaat, dus alleen voor Tammo.

Wederopstanding[bewerken | brontekst bewerken]