Wikipedia:Nalooplijsten/Poolse spoorwegstations

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Begin 2023 ontstond er wat commotie over de (ruim 3.000) artikelen die de Nederlandse Wikipedia aanbiedt over stations in Polen. Onder de stations bevinden zich voormalige stations, stations aan niet meer bestaande lijnen, en stations die weliswaar in het huidige Polen liggen, maar in hun actieve tijd niet. Polen heeft in haar geschiedenis een aantal keren forse grensverschuivingen gekend.

Het huidige overleg is versnipperd. Zie (onder meer) de Kroeg, overlegpagina van LeeGer en overlegpagina van bdijkstra.

(De beheerde van) Ronniebot is bereid om de lijsten voor de andere regio's aan te maken, en om alle artikelen van een beoordelingssjabloon te voorzien, mits dat met RonnieBot en met de snelheid van een toegelaten bot mag (12 bewerkingen per minuut). Handmatig is dat geen doen.

In ieder geval blijkt dat de naam van de lijnen niet consequent wordt aangeduid. Die namen gelijktrekken in de artikelen (infoboxen) zou al een stuk winst zijn.

Vooralsnog een lijst, ik wil eerst weten hoe deze ontvangen wordt. Missen er nog velden, staat er te veel informatie,...

Kan je het "stations' specificeren? Het ging dacht ik alleen om treinstations. Klopt dat? HT (overleg) 18 feb 2023 21:11 (CET)[reageren]