Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/16okt2021online

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ernesto Petronia is één van de premiers zonder artikel op NL-WP

Online WGC schrijfmiddag, zaterdag 16 oktober, 14.00-16.00: schrijfchallenge Nederlands-Antiliaanse premiers[bewerken | brontekst bewerken]

Met het 'Wiki goes Caribbean'-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en de beeldbank Wikimedia Commons uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. Samen met het Nationaal Archief (Den Haag) organiseren we op zaterdag 16 oktober een online schrijfmiddag.

Deze keer gaan we aan de slag met de artikelen over Nederlands-Antilliaanse premiers. We leren hoe je een artikel opzet en gaan aan de slag met het schrijven van de missende artikelen. Ons doel is alle Nederlands-Antilliaanse premiers een artikel te geven!
Je kan natuurlijk - zoals altijd - ook gewoon werken aan het schrijven en verbeteren van artikelen naar keuze.

De schrijfmiddag begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur (Nederlandse tijd). Dat is van 9.00 tot 11.00 op Aruba, Bonaire en Curaçao.

We maken gebruik van de online vergadersoftware Zoom. Inschrijven voor deze bijeenkomst is verplicht; kort voor de start van de bijeenkomst sturen we je de link naar de vergaderruimte toe.

INSCHRIJVEN kan via dit inschrijfformulier

Inspiratie & mogelijke onderwerpen[bewerken | brontekst bewerken]

Doe je een bewerking? Vul dan, voordat je de bewerking opslaat, in de bewerkingssamenvatting #wgc in. Hiermee laat je ons weten dat je je bijdrage levert aan dit project!

Deze N-A premiers ontbreken nog op Wikipedia:

Bronnen & beeldmateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Wil je een boek of artikel in huis halen voor het schrijven van een Wikipedia artikel? Dan kan je financiële ondersteuning vragen van Wikimedia Nederland.

Infomateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Op zoek naar wat meer informatie over het bewerken van Wikipedia of het uploaden van afbeeldingen naar de Commons beeldbank? Hieronder vind je alle stappenplannen én de grote Wikipedia-handleiding.

Contact[bewerken | brontekst bewerken]

Heb je vragen over deze meet-up of over Wiki goes Caribbean?
Neem dan contact op met Michelle van Lanschot (vanlanschot-at-wikimedia.nl).

Meer informatie over Wiki goes Caribbean vind je op de projectpagina op Wikipedia.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben erbij![bewerken | brontekst bewerken]

Zet je naam hieronder ( ~~~~ )