William Robert Ogilvie-Grant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
William Robert Ogilvie-Grant
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 25 maart 1863
Overleden 26 juli 1924
Nationaliteit Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Beroep ornitholoog.
Website (en) Obituary in British Birds
Portaal  Portaalicoon   Biologie

William Robert Ogilvie-Grant (25 maart 186326 juli 1924) was een Schotse ornitholoog.

Carrière[bewerken]

Ogilvie-Grant volgde studeerde op het Cargilfield en Fettes College in Edinburgh waar hij zoölogie en anatomie studeerde. In 1882 werd hij assistent bij het Natural History Museum. Hij studeerde ichtyologie onder Albert Carl Lewis Gotthilf Günther en kreeg in 1885 tijdelijk de leiding over de ornithologische sectie tijdens Richard Bowdler Sharpes bezoek aan India. Hij bleef werkzaam op die afdeling en werd uiteindelijk conservator van de vogels van 1909 tot en met 1918.

Hij volgde tevens Bowdler Sharpe op als redacteur van de Bulletin of the British Ornithologists' Club. Een functie die hij beklede van 1904 tot en met 1914.

Ogilvie-Grant maakte veel verzamelreizen, zoals naar Socotra, Madeira, de Canarische Eilanden en de Azoren. Daarnaast was hij belast met de organisatie en financiering van dit soort reizen naar het Ruwenzori-gebergte in Centraal-Afrika en naar Nederlands-Nieuw-Guinea.

Op de IOC World Bird List staan 78 vogelsoorten die door hem zijn beschreven.[1]

In 1916 werd hij plotseling getroffen door een ziekte waarbij hij verlamd raakte. Daarna leefde hij teruggetrokken in Reading.[2]