Windows Phone Store

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Windows Phone Store
App store
Windows Phone Store
Ontwikkelaar Microsoft
Lanceerdatum 21 oktober 2010
Aantal apps 320.000[1] 
(8 augustus 2014)
Status Actief
Besturingssysteem Windows Phone
Geschreven in Silverlight en Microsoft XNA
Platform(s) Smartphone
Website Windows Phone Store
Portaal  Portaalicoon   Informatica

De Windows Phone Store is een dienst van Microsoft die gebruikers toestaat mobiele apps te zoeken en te downloaden voor het besturingssysteem Windows Phone. De apps worden gemaakt door onafhankelijke ontwikkelstudio's. De eerste versie werd uitgebracht op 21 oktober 2010.

De gebruikersinterface is, net als de Metro-uitstraling van Windows Phone, in een "panoramische look" gezet. De gebruiker kan zoeken naar vele categorieën en titels, zogenoemde feature items, en krijgt details over waarderingen, beoordelingen, screenshots en informatie over de prijs.

De Windows Phone Marketplace is tegelijkertijd gelanceerd met Windows Phone in oktober 2010 in een paar landen. Op 4 oktober 2010 werd bekend dat de Windows Phone SDK al meer dan een half miljoen keer was gedownload. Op 16 december 2013 maakte Microsoft bekend dat er toen 200.000 apps in de Windows Phone Store stonden.

Prijzen en opties[bewerken]

Windows Phone Store ondersteunt creditcardbetalingen, telefonische facturering en reclame-ondersteunende inhoud. De Marketplace biedt ook een "try-before-you-buy" (probeer-voordat-je-koopt) actie, waar de gebruiker de optie heeft om een trial of demo te downloaden voor een commerciële app. Andere opties zullen ongeveer gelijk zijn aan de Windows Phone Marketplace' voorganger, Windows Marketplace for Mobile. De Windows Phone Store is verdeeld in hoofdcategorieën en subcategorieën. Apps kunnen alleen in één categorie worden geplaatst.

Ontwikkelaars[bewerken]

Ontwikkelaars moeten een jaarlijks abonnement betalen van 99 dollar om een App Hub-lid te worden en apps te versturen naar de Windows Phone Store. Er is geen limiet aan het aantal gratis inzendingen voor betaalde apps. Er is een limiet van 100 gratis inzendingen voor gratis apps, daarna is er een betaling van 19,99 dollar per voorlegging voor gratis apps.

Games en apps[bewerken]

Een WP-gebruiker kan games en apps via de Windows Phone Store downloaden; als een Xbox live-account is ingeschakeld, kan de Store toegankelijk zijn vanaf de telefoon zelf. Microsoft heeft een breed scala aan populaire spellen beschikbaar sinds de lancering van Windows Phone. Wat Gamescom.com al eerder meldde, Microsoft liet meer dan 50 eersteklas Windows Phone-games en apps zien die gebruik zullen maken van de Xbox Live-connectie.

Inhoudsregels[bewerken]

Apps in de Windows Phone Store worden onderworpen aan een inhoudsbeleid, dat bestaat om appontwikkelaars te begeleiden en om een beperking of afschaffing van bepaalde content te vergemakkelijken.

Voorbeelden van afgekeurde software is onder andere porno, de stimulatie van gewelddadigheid, discriminatie, haat of het gebruik van drugs, alcohol en tabak. Suggesties of afbeeldingen van prostitutie, seksueel fetisjisme, of gewoonweg alles dat "een redelijk persoon zou beschouwen als volwassener inhoud" zal worden geweerd van de Marketplace.

Windows Phone 7 SDK[bewerken]

Het ontwikkelen van een Windows Phone 7-applicatie zal gebaseerd zijn op Silverlight, XNA, en .NET Compact Framework. De basismiddelen voor het maken van een WP7-app zullen Visual Studio 2010 en Expression Blend zijn. Windows Phone 7 zal alleen werken op apps die eerst zijn goedgekeurd door Microsoft en zal alleen maar beschikbaar zijn via de Windows Phone Store.

Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid om 70% van de inkomsten van hun apps te verdienen of ze kunnen ook advertenties in hun apps bouwen. Studenten kunnen hun applicaties gratis versturen naar Microsofts DreamSpark-project.

Zie ook[bewerken]