Winschoter Courant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gebouw van de Winschoter Courant in 2017

De Winschoter Courant was een dagblad dat tot 1992 verscheen en voornamelijk werd gelezen in het oosten van de provincie Groningen met haar hoofdredactie en drukkerij gevestigd in Winschoten.

Voorgeschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De Winschoter Courant, opgericht in 1870, stond bekend als een uitgesproken rode krant. De krant werd uitgegeven door uitgeverij van der Veen die ook het dagblad De Noord-Ooster uitgaf (omgeving Veendam). De uitgeverij bleef zelfstandig tot in de jaren zeventig, waarna de Winschoter deel ging uitmaken van de Drents-Groningse Pers van Wegener. De krant was een van de eerste in Nederland die kleurenfoto's plaatste, reeds halverwege de zeventiger jaren.

In 1992 ging de Winschoter op in het Groninger Dagblad. Deze krant had een gezamenlijke redactie met de Drentse Courant. In 1995 werd de Drents-Groningse Pers overgenomen door Hazewinkel Pers uit Groningen, de uitgever van het Nieuwsblad van het Noorden. In 2002 verschenen de drie kranten voor het laatst en kwam het Dagblad van het Noorden tot stand. Dit is tot op heden nog de enige regionale krant in Groningen en Drenthe.