Wolfendale

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wolfendale
Sander Strick tijdens een optreden van Wolfendale in LuxorLive te Arnhem (8 april 2011)
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2006 - heden
Oorsprong Eindhoven (Nederland)
Genre(s) indie, popmuziek, rock
Label(s) V2 Benelux
Bezetting
Huidige leden Sander Strick
Marc van den Boom
Rudolf van Bree
Tijn Berkelmans
Remko Jansen
Officiële website
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Wolfendale is een Nederlandse indierockband uit Eindhoven.

De kern wordt gevormd door Sander Strick (zang, gitaar) en Marc van den Boom (bas), aangevuld met Rudolf van Bree (drums), Tijn Berkelmans (gitaar) en Remko Jansen (toetsen). Wolfendale maakt donkere en sfeervolle muziek met als inspiratie David Lynch, H.P. Lovecraft, Tim Burton, Terry Gilliam en anderen. De naam is afkomstig van Sir Arnold Wolfendale, een astronoom uit Groot-Brittannië.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 2001 leerden Strick en Van den Boom elkaar kennen door hun gezamenlijke achtergrond in de film- en animatie-industrie. Na meerdere keren te hebben samengewerkt, vatten ze het plan op om hun filmervaring toe te passen op het maken van een plaat. In een oud industrieel pand van Philips bouwden zij hun eigen opnamestudio, The Epic Centre.

Het schrijven, inspelen/opnemen, mixen en de vormgeving namen zij zo veel mogelijk voor eigen rekening. Verschillende gastmuzikanten werd gevraagd mee te werken, onder wie Martin de Wagter (Frank Boeijen), Jan van Eerd (Spinvis), Harmen de Bresser (ex-Roosbeef), Ruud Peper (Olivier’s Army) en Eric Dekkers (ex-Def P. & Beatbusters.

Tijdens de opnamen werd de stap naar het podium al gezet. Na een succesvolle eerste show in de Effenaar en een clubtournee als support voor Blaudzun toonde platenmaatschappij V2 Benelux interesse om het debuutalbum Foghorn uit te brengen. De band zocht contact met de gerenommeerde masteringstudio The Lodge in New York, waar Joe LaPorta (Foo Fighters, Fink, Vampire Weekend) de laatste hand legde aan de plaat.

Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Foghorn 14-10-2011 29-10-2011 90 1

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]