World Information Service on Energy

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
World Information Service on Energy (WISE)
Opgericht 1978
Plaats Amsterdam
Motto Liever vandaag actief dan morgen radioactief
Aantal werknemers 3
Website

WISE, het World Information Service on Energy is een antikernenergieorganisatie die is opgericht in 1978 als informatie- en netwerkcentrum voor burgers en organisaties die zich zorgen maken over kernenergie, radioactief afval en straling. WISE voert campagne voor veilige energie, onder andere energiebesparing en duurzame energie.

WISE werk samen met het Amerikaanse NIRS, het Nuclear Information and Resource Service. Samen met NIRS publiceren ze elke twee weken de "Nuclear Monitor" waarin het wel en wee van de kernenergieindustrie uit de doeken wordt gedaan.

WISE werkt nauw samen met Laka in Amsterdam.

De Engelse versie van het lachende zonnetje

WISE beheert de "Smiling Sun shop", de enige officiële plaats waar "Het lachende zonnetje", het wereldberoemde antikernenergielogo, te koop is. Het logo wordt verkocht in meer dan dertig talen op buttons, stickers, badges, etc.

Internationale bureaus[bewerken]

WISE heeft bureaus in Amsterdam, Argentinië, de Oekraïne, Oostenrijk, India, Japan, Rusland, Slowakije, Tsjechië, Zuid-Afrika, en in Zweden.[1] WISE Uranium houdt zich bezig met de milieu en gezondheidseffecten van uraniumwinning en kernbrandstofproductie. Dit bureau wordt gerund door Peter Diehl vanuit Duitsland.

Externe links[bewerken]