Yoshihide Muroya

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Yoshihide Muroya
Red Bull Air Race Oporto 2017 - 34.jpg
Algemene informatie
Geboren Vlag van Japan JPN, 23 januari 1973
Land Vlag van Japan JPN
Beroep Piloot
Bekend van Red Bull Air Race World Series
Website www.yoshi-muroya.jp

Yoshihide Muroya (室屋義秀, Muroya Yoshihide; Fukushima, 23 januari 1973) is een Japans piloot die deelneemt aan de Red Bull Air Race World Series.

Carrière[bewerken]

Hij begon zijn zweefvliegtuigtraining in 1991 omdat het een goedkope manier was om te vliegen. Muroya ging privé naar Amerika om zijn vlieglicentie te halen op de leeftijd van 20 jaar. Hij zag de grote schaal van de vliegtuigindustrie in Amerika met zijn eigen ogen en als resultaat had dit een aanmerkelijke invloed op zijn latere leven.

Daarna werkte hij uren om genoeg geld te verdienen voor zijn training in Amerika voor twee maanden per jaar. Op hetzelfde moment ging hij verder met zijn zweefvliegtuigtraining in Japan en leerde lange vluchten-technieken in Australië. In 1995 besloot hij om een piloot van wereldklasse te worden.

In 2009 nam hij deel aan de Red Bull Air Race als eerste Japanse en eerste Aziatische piloot. Zijn speciale teamgenoot Robert Fry werd zijn teamcoördinator. Hij zette zijn plannen op het concentreren op het onder de knie krijgen van de basisvaardigheden in de eerste helft van het seizoen. Het plan werkte goed met positieve verbeteringen in zijn prestaties. In de laatste race in Barcelona, Spanje behaalde hij een 6e plaats als hoogtepunt van het seizoen.

Tot nu toe hield hij ongeveer 170 luchtshows zonder ongelukken.

Galerij[bewerken]

Externe links[bewerken]