Younger (serie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Younger
Genre Sitcom
Speelduur per afl. 20 min.
Bedenker Darren Star
Hoofdrollen Sutton Foster
Hillary Duff
Nico Tortorella
Miriam Shor
Debi Mazar
Peter Hermann
Molly Bernard
Charles Michael Davis
Muziek Chris Alan Lee
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start Vlag van Verenigde Staten 31 maart 2015
Vlag van Vlaanderen 20 april 2016
Afleveringen 7 × 12
Seizoenen 7
Zender Vlag van Verenigde Staten TV Land
Vlag van Vlaanderen Vitaya
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Younger is een Amerikaanse komische televisieserie waarvan de eerste aflevering op 31 maart 2015 werd uitgezonden door kabelzender TV Land, een zusterkanaal van Nickelodeon. In april 2015 bestelde de zender een tweede seizoen van opnieuw twaalf afleveringen, dat vanaf januari 2016 op het scherm kwam. In diezelfde maand werd ook een derde seizoen besteld voor 2017. In Vlaanderen was Younger te beginnen op 20 april 2016 op Vitaya te zien.

De reeks is gebaseerd op het boek Younger van Pamela Redmond Satran. De hoofdrol wordt vertolkt door Sutton Foster. Andere rollen worden vertolkt door onder meer Hillary Duff en Debi Mazar.

Younger werd goed ontvangen, met een score van 77% bij Internet Movie Database, en een gemiddelde van 76% bij Rotten Tomatoes voor het eerste seizoen en 71% voor het tweede seizoen.[1][2][3]

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Liza Miller is 40 en sinds een jaar gescheiden. Haar enige dochter studeert in India, en door de gokverslaving van haar ex-man zit ze met financiële problemen, waardoor ze het huis moet verkopen en bij haar beste vriendin Maggie intrekt. Ze probeert een baan te vinden, maar stuit op allerlei vooroordelen vanwege haar leeftijd. Op café ontmoet ze Josh, die denkt dat ze net als hij in de twintig is. Zo komt ze op het idee een tweede leven te beginnen als 26-jarige. Zo raakt ze alsnog aan een baan als assistente bij een uitgeverij. Aldaar raakt ze bevriend met de jonge Kelsey, die haar meetroont in de leefwereld van de jongvolwassenen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]