Zaakwaarnemer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een zaakwaarnemer is een persoon of organisatie die de belangen van anderen behartigt. Het begrip is in de wet vastgelegd, maar heeft in de sportwereld een andere betekenis gekregen:

  • In het Nederlandse recht: Zaakwaarneming, het bewust en op redelijke grond behartigen van het belang van een ander, zonder dat daaraan een met diegene gesloten overeenkomst ten grondslag ligt.
  • In het Romeinse recht: Negotiorum gestio, de wettelijke en morele plicht om onbaatzuchtig op te komen voor de naasten, bijvoorbeeld familie of buren.
  • In de sportwereld: Spelersmakelaar, iemand die namens een of meer sporters optreedt, bijvoorbeeld in commerciële zaken.


Vista-xmag.png
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Zaakwaarnemer of met Zaakwaarnemer in de titel.
Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Zaakwaarnemer inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Zaakwaarnemer en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.