Zeena Schreck

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zeena Schreck, Berlin 2011

Zeena Schreck, geboren als Zeena Galatea LaVey, (San Francisco, 19 november 1963) is de enige echte dochter van Anton LaVey en Diane Hegarty (de oprichters van de Church of Satan). Ze heeft nog een halfzus en halfbroer, Karla LaVey en Satan Xerxes Carnacki LaVey.

Ze was al vrij snel nadat ze geboren was bekend bij de media. Ze kreeg de eerste officiële doop die de Church of Satan uitvoerde. Tevens is ze in de media nog een keer in 1960 betrokken geweest bij rituelen.

Als jonge vrouw verbrak ze al haar banden met de Church of Satan en leefde een normaal leven. Maar na vijf jaar huwelijk ging ze scheiden. Toen trok ze weer bij haar vader in huis in en volgde haar moeder op als High Priestess van 1985 tot 1990.

Haar relatie met haar vader ging niet altijd over rozen. Na een paar jaar heeft ze haar vader aangeklaagd voor incest en ging bij haar moeder wonen.

Temple of Set[bewerken]

Zeena besloot in 1990 alle banden met haar familie te breken en weg te gaan bij de kerk. In 1995 sloot ze zich aan bij de Temple of Set, een sekte die zich specialiseert in zwarte magie en is opgericht door oud-leden van de Church of Satan in 1975. Voordat ze zich aansloot bij de Temple of Set had ze al contact met hun High Priest Michael Aquino en besloot dat de Temple of Set haar meer aansprak dan de Church of Satan. In 2002 werd ze High Priestess van de Temple of Set. Maar na minder dan een jaar werd ze uit de sekte gezet vanwege onenigheid met de sekteleiding. Als reactie daarop begon ze een eigen organisatie.

Dood Anton LaVey[bewerken]

Na de dood van haar vader Anton LaVey kwam ze nog meerdere malen in opspraak vanwege opmerkingen dat zij verantwoordelijk zou zijn voor de dood van haar vader. Dit zou ze gedaan hebben door middel van een vloek.

Voorganger:
Diane Hegarty
High Priestess van de Church of Satan Opvolger:
Karla LaVey
Voorganger:
Don Webb
High Priestess van de Temple of Set Opvolger:
Michael Aquino