Ziekenhuis Groep Twente

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ziekenhuisgroep Twente
Plaats Almelo en Hengelo (Overijssel)
Land Vlag van Nederland Nederland
Basisgegevens
Website http://www.zgt.nl
Kenmerken
Bedden in totaal 755 beschikbare bedden/plaatsen voor klinische capaciteit en dag/deeltijdbehandeling per einde verslagjaar 2012. Hiervan zijn er 42 klinische bedden PAAZ, 20 plaatsen voor cytostaticabehandeling en dialyses, 64 plaatsen deeltijdbehandeling PAAZ en 85 plaatsen overig dag-/deeltijdbehandeling. In 2015 waren er 29.055 opnamen, 28.819 dagbehandelingen, 527.701 polikliniekbezoeken en 154.597 verpleegdagen.
Portaal  Portaalicoon   Geneeskunde

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) exploiteert twee algemene ziekenhuizen in Twente, ZGT Almelo en ZGT Hengelo. De groep is in 1998 ontstaan uit een fusie tussen het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo en Streekziekenhuis Midden-Twente in Hengelo. Het verzorgingsgebied beslaat circa 300.000 inwoners.

ZGT vervult een streekfunctie en werken samen met huisartsen, thuiszorgorganisaties en verpleeghuizen. Per 2015 heeft ZGT In totaal 755 bedden en deeltijdplaatsen beschikbaar voor 24-uurs klinische zorg en dag/deeltijdbehandeling. Officieel is er een erkenning voor 1085 bedden. De organisatie heeft 3005 medewerkers in loondienst, 93 arts-assistenten en een overeenkomst met de Coöperatie Medisch Specialisten ZGT u.a. voor de levering van medisch-specialistische zorg door 230 medisch specialisten.

ZGT levert op de twee locaties medisch-specialistische behandeling en diagnostiek. Vrijwel alle medische specialismen zijn vertegenwoordigd. De Ziekenhuisgroep heeft een aandeel in de opleiding van negen specialismen.

Geriatrie[bewerken]

In het Centrum voor Geriatrische Traumatologie van ZGT Almelo worden sinds 2008 oudere patiënten standaard behandeld door een team waarin zowel chirurgen als geriaters zijn opgenomen. Doel is meer rekening te houden met de specifieke zorgvragen, diagnostiek en behandelbehoeftes van deze groep. Het centrum is speciaal toegerust om een veilig verblijf in het ziekenhuis mogelijk te maken. Zo kan een snellere mobilisatie en revalidatie zonder onnodige complicaties worden bereikt.[1]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]