Zuivelfabriek Inex

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vestiging in Bavegem.

De Zuivelfabriek Inex is een bedrijf dat melk verwerkt en gevestigd is in het Belgische Bavegem, een deelgemeente van Sint-Lievens-Houtem.

Het bedrijf noemde zich aanvankelijk en vanaf 1943 de Zuivelfabriek Schockaert, dat een voortzetting was van de Melkerij Sint-Martinus uit het nabijgelegen Oordegem, opgericht in 1898. De producten werden verkocht onder de naam Excellac. In 1973 werd Inex opgericht na de fusie met de consumptiemelkproductie van Inco Gent en Klerken. Ondertussen kende het bedrijf een gestage groei vanaf de Sint-Antoniusstraat tot de achtergelegen gronden aan de Meulestraat.

In 1986 en 1997 werden respectievelijk de Top Bronnen en de Koningsbronnen - beiden uit Brakel - overgenomen. In 1991 kocht men de nv Sint-Clemens uit Lier, die zijn producten verkocht onder de naam Bonilac en Babymel.[1][2]

Vandaag telt de groep 440 medewerkers die zorgt voor een jaarlijkse omzet van € 150 miljoen. Naast het verwerken en verpakken van melk worden er ook yoghurt en desserten geproduceerd.

Externe link[bewerken]