Scorpio (atletiekvereniging)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf ATV Scorpio)
ATV Scorpio
Volledige naam Atletiek- en Trimvereniging Scorpio
Plaats Vlag van Nederland Oosterhout
Opgericht 1977
Leden Atletiek: 900
Baan Kunststof, zeslaans
Clubtenue
Clubtenue

Clubtenue ATV Scorpio

Portaal  Portaalicoon   Atletiek

ATV Scorpio is een atletiekvereniging uit Oosterhout, Noord-Brabant.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging is opgericht op 13 december 1977. Op 10 oktober 1984 is de atletiekvereniging Excelsior uit 1965 opgegaan in Scorpio.[1] De clubkleuren zijn groen, zwart en geel.

Organisatie[bewerken | brontekst bewerken]

De club is aangesloten bij de Atletiekunie en ligt in atletiekregio 13: Midden-Brabant. De club heeft ongeveer 900 leden.[2]

Accommodatie[bewerken | brontekst bewerken]

De accommodatie omvat een zeslaans baan, en de faciliteiten om alle technische atletiek onderdelen (hoog- en verspringen, speer- en discuswerpen enz.) te beoefenen. De multifunctionele ruimte omvat een fitnessruimte voor krachttraining en revalidatie.

De accommodatie van Scorpio is gevestigd aan het Wilhelminakanaal Zuid 78. Dat is in het recreatiegebied De Warande, dat grenst aan de Vrachelse Heide. Dit is uiteraard aantrekkelijk voor de wandel-, en nordic walking groepen, die buiten de baan trainen. Hetzelfde geldt voor de prestatie- en trim groepen die slechts beperkt op de baan lopen.

Door Scorpio georganiseerde wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Scorpio cross[bewerken | brontekst bewerken]

De bekendste door Scorpio georganiseerde wedstrijd is de Scorpio cross. Deze cross vindt altijd plaats 1 week voor de grootste Nederlandse cross wedstrijd, de Warandeloop in Tilburg.[3] In November 2021 won Stan Schipperen de cross, die door de Covid pandemie zonder publiek werd gelopen.[4] De editie van 2022 zal de 56e zijn.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]