Adobe Flash Player

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Adobe Flash Player
Adobe Flash Player
Ontwikkelaar Adobe
Recentste versie 17.0.0.169 
(14 april 2015)
Status Actief
Besturingssysteem Windows, OS X en Linux (via Google Chrome)
Categorie Runtime
Licentie Propriëtaire freeware
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Adobe Flash Player is software van Adobe waarmee Flash-inhoud afgespeeld kan worden. Het zou volgens Adobe op 99% van de computers met een internetverbinding staan (waarbij dus mobiele apparaten niet worden meegerekend). Adobe Flash Player is freeware (closed source) en kan onder verschillende platformen werken, waaronder Windows, Mac en Linux (hiervoor is Google Chrome vereist). Een 64 bitversie voor 64 bitbrowsers is ook beschikbaar. Flash maakt intern gebruik van swf-bestanden. Google Chrome beschikt over een ingebouwde Flash Player. YouTube is de grootste Flash-site wereldwijd.

Beschikbaarheid[bewerken]

Adobe Flash Player was voorheen ook beschikbaar voor Linux, Unix en Android. De ontwikkeling hiervan werd echter stopgezet. De laatst uitgebrachte versie is 11.2. Flash Player kan wel nog gebruikt worden door middel van de Pepper-API in Google Chrome (en Opera) op Linux.

Voor Windows en Mac is Adobe Flash Player 17.0 de nieuwste versie. Op Windows bestaat Adobe Flash Player in twee varianten:

Zie ook[bewerken]

  • Adobe Flash, de technologie waarmee animaties en video's kunnen worden gemaakt om afgespeeld te worden met Adobe Flash Player
  • Flash video (FLV), een video in het Flash-formaat
  • HTML5-video, de grootste tegenhanger van FLV

Externe links[bewerken]