At the Earth's Core

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
At the Earth's Core
Regie Kevin Connor
Producent John Dark
Scenario Milton Subotsky
Gebaseerd op At the Earth's Core
(Edgar Rice Burroughs)
Hoofdrollen Doug McClure
Peter Cushing
Caroline Munro
Cy Grant
Muziek Michael Vickers
Montage John Ireland
Barry Peters
Cinematografie Alan Hume
Productiebedrijf American International Pictures
Distributie American International Pictures
Première 1976
Genre Fantasy, sciencefiction
Speelduur 89 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film
Sciencefiction

At the Earth's Core is een Brits-Amerikaanse fantasy-sciencefictionfilm uit 1976 onder regie van Kevin Connor. Het verhaal hierin is gebaseerd op dat uit het gelijknamige boek uit 1914 van Edgar Rice Burroughs.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Professor Abner Perry heeft een graafmachine gebouwd waarmee hij denkt naar het middelpunt van de aarde te kunnen reizen, de Iron Mole. Kort na vertrek raken hij en zijn medepassagier David Innes bevangen door de hitte. Nadat ze weer bij hun positieven komen, komen ze op een open plek waar ze het voertuig kunnen verlaten. Diep onder het aardoppervlak blijkt zich een compleet andere, prehistorische wereld te bevinden. Perry en Innes gaan op onderzoek uit en komen er zo achter dat er primitieve menselijke stammen leven. Hier wordt op gejaagd door Sagoths, een volk bestaand uit humanoïde aapachtigen. Zij dienen op hun beurt de Mahars, vliegende dinosauriërs met telepathische krachten.

Zodra Innes de primitieve Dia ziet, wordt hij verliefd op haar. Zowel zij en haar stamleden als Perry en Innes worden echter gevangengenomen door de Sagoths. Innes wordt aan het werk gezet in een mijn, terwijl Dia als levend offer wordt meegenomen naar de Mahars. Nadat Innes een opstand begint, wordt hij samen met de primitieve Ra opnieuw gevangen en naar een arena gebracht. Hier moeten ze het als gladiatoren opnemen tegen een neushoornachtige dinosaurus. Ze weten door advies van Perry te winnen. Door ook een Mahar te verslaan, komen ze hoog in aanzien te staan bij de menselijke stammen. Door die te verenigen en te leren hoe ze wapens kunnen gebruiken, verslaan ze samen zowel de Mahars als de Sagoths.

Na hun ontsnapping repareren Perry en Innes de Iron Mole en zetten ze koers terug naar huis. Dia is ook verliefd op Innes geworden, maar gaat niet mee naar de haar onbekende wereld boven het aardoppervlak. Perry en Innes komen zelf per ongeluk boven de grond bij het Witte Huis, tot ontsteltenis van de aanwezigen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Doug McClure David Innes
Peter Cushing Professor Abner Perry
Caroline Munro Dia
Cy Grant Ra
Godfrey James Ghak
Sean Lynch Hoojah
Keith Barron Dowsett
Helen Gill Maisie
Anthony Verner Gadsby
Michael Crane Jubal