Australië op het Junior Eurovisiesongfestival 2019

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Junior Eurovisiesongfestival 2019
Land Vlag van Australië Australië
Nationale selectie
Selectieproces Interne selectie
Datum 7 oktober 2019
Artiest Jordan Anthony
Lied We will rise
Uitslag
Finale 8ste (121 punten)

Australië nam deel aan het Junior Eurovisiesongfestival 2019 in Gliwice, Polen. Het was de vijfde deelname van het land aan het Junior Eurovisiesongfestival. SBS was verantwoordelijk voor de Australische bijdrage voor de editie van 2019.

Selectieprocedure[bewerken | brontekst bewerken]

De Australische openbare omroep bevestigde op 7 oktober 2019 dat Jordan Anthony het land zou vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2019.

De 14-jarige Jordan stond in Polen met zijn lied We will rise op het podium. Anthony schreef zelf deels mee aan het nummer. Hij werd intern geselecteerd door ABC, de Australische omroep die verantwoordelijk was voor de inzending.

Jordan raakte in zijn thuisland bekend door zijn deelname Australische variant van The Voice Kids, waarin hij als vierde eindigde. Het was voor het eerst dat Australië door een jongen werd vertegenwoordigd op het Junior Eurovisiesongfestival.

In Gliwice[bewerken | brontekst bewerken]

Jordan Anthony was als eerste van negentien acts aan de beurt, gevolgd door Carla uit Frankrijk. Australië eindigde uiteindelijk op de achtste plaats, met 121 punten.