Backlot Stunt Coaster (Kings Island)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Backlot Stunt Coaster
De trein van Backlot Stunt Coaster rijdt door het billboard
Algemene informatie
Locatie Kings Island, Vlag van Verenigde Staten
Type Lanceerachtbaan
Bouwer(s) Premier Rides
Opdrachtgever Kings Island
Status Geopend
Opening 20 mei 2005
Vorige locaties en/of namen
Paramount Kings Island Italian Job: Stunt Track (2005 - 2007)
Eigenschappen
Topsnelheid 64,4 km/u
Baanlengte 597,4 m
Baanhoogte 13,8 m
Inversies 0
Ritduur 1:04 min
Treinen 3
Capaciteit 1000 personen per uur
Website
Backlot Stunt Coaster op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Backlot Stunt Coaster (eerder Italian Job: Stunt Track) is een door Premier Rides gebouwde lanceerachtbaan in het Amerikaanse attractiepark Kings Island.

De rit[bewerken | brontekst bewerken]

De Backlot Stunt Coaster werd in 2005 geopend als Italian Job: Stunt Track en was gethematiseerd naar de achtervolgingsscène uit de film The Italian Job uit 2003. De achtbaantrein wordt gelanceerd en rijdt vervolgens door 3 helices in een parkeergarage omhoog. Na het ontwijken van diverse politiewagens rijdt de trein door een overbanked turn.

Na een scène waarbij de achtbaantrein beschoten wordt door een helikopter waarbij tijdens de Paramounttijd diverse pijpen werden lekgeschoten. De lekkende buizen sproeiden benzine (in werkelijkheid water) waarna diverse pyrotechnische effecten (zoals explosies en brand) worden gebruikt. De achtbaantrein wordt voor de tweede keer gelanceerd. Na een aantal bochten en duiken komt de achtbaantrein door het billboard naar buiten alvorens in een goot te duiken. Hier eindigt de rit.

Locatie[bewerken | brontekst bewerken]

De Backlot Stunt Coaster ligt in het parkdeel Coney Mall waar ook de achtbanen Firehawk, Flight of Fear, Vortex en The Racer liggen.